Fejre ejtve

2010. 02. 24. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tóth László, a Magyar Judo-szövetség elnöke a hét végi Hungária-kupa előtt, az esemény csütörtöki sajtótájékoztatóján még azt ecsetelte, milyen nagy öröm számára, hogy a hazai női Világkupán a legerősebb csapatunk indul, ehhez képest éppen három legjobbunk hagyta ki a tornát. (A teljesség igénye végett: a második vonalból Maros Barbara, Szabó Franciska és Joó Abigél az ötödik helyen zárt.)
Tény, magunk is láttuk Karakas Hedvig begyulladt körömházát, és azzal a kézzel most valóban legfeljebb egy kávéskanalat lehet megfogni, az ellenfelet aligha; még ha a Miskolci VSC 20 évesen már vb- és Eb-bronzérmes cselgáncsozója a péntek esti sorsolásig vacillált is, mert szeretett volna elindulni. Csernoviczki Éva a könyökét, Mészáros Anett pedig a fejét fájlalja, ám a vb-2. Mészárost mégse a csütörtöki Párizs– Budapest légi járaton ejtették fejre, hanem még a hét elején a francia fővárosban rendezett Grand Slam-tornát követő edzőtáborban, és az Eb-ezüstérmes Csernoviczki könyökét is ott gyötörték meg. A rosszabbik variáció az lenne, ha ezekről az esetekről a szövetség vezetése is tudott volna, csak éppen elhallgatta, de az sem válik az elnök dicsőségére, hogy halvány fogalma sem volt a történtekről. Márpedig bevallása szerint csak a sorsolás előtt vette észre, hogy legjobbjaink nincsenek rajta az indulói listán, mert a szövetség és szakvezetés között nem működött a kommunikáció.
Nagyon nem.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.