Fontos választás Terézvárosban

Véget érhet a korrupciógyanús ügyekkel tarkított, nyolc éve tartó MSZP–SZDSZ-vezetés a Terézvárosban, ha a vasárnapi időközi önkormányzati választáson a Fidesz–KDNP jelöltje győz. Közben újabb privatizációkról döntött a képviselő-testület.

2010. 04. 04. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy a tétje a Terézváros 14. számú választókerületében két héttel a parlamenti voksolás előtt, március 28-ra kiírt időközi önkormányzati választásnak: véget vethetünk a kerületben nyolc éve tartó bűncselekménygyanús vagyonfelélésnek – jelentette ki tegnap Czuppon Zoltán Zsolt, a Fidesz–KDNP képviselőjelöltje. Elmondta: sikere esetén a 24 tagú testületben megszűnik a 2002 óta fennálló MSZP–SZDSZ-es többség, és az eddigi ellenzék nem fogja hagyni, hogy az önkormányzati ciklus utolsó hónapjaiban folytatódjon a kiárusítás, és a balliberális vezetők teljesen kiürítsék a kasszát. Hozzátette: ha átalakulnak az erőviszonyok, a kerületben ma is élő koalíciónak a terézvárosi ingatlanpanama-ügyben gyanúsított Verók István polgármesternek és zömmel szintén gyanúsított társainak csupán 12 szavazatuk lesz.
Illés Zoltán, a VI. kerület fideszes országgyűlésiképviselő-jelöltje szerint a kerület vezetői mindent elkövetnek, hogy a városrész utolsó vagyontárgyait is eladhassák. Az egyik SZDSZ-es önkormányzati képviselő januári halála miatt megüresedett mandátummal visszaéltek: a 2010-es költségvetést az Alkotmánybíróság (AB) korábbi döntése és az Önkormányzati Minisztérium egyértelmű állásfoglalása ellenére minősített többség nélkül fogadták el. – Az ügyben az AB-hoz fordultunk – mondta Illés Zoltán, aki szerint a törvénytelenségeket jóváhagyó jegyzőnek októberben, végkielégítés nélkül távoznia kell.
Bár a tegnapi testületi ülésen arra készült az MSZP és az SZDSZ, hogy az 500 millió forint alatti értékű ingatlanok eladásáról ezután az általuk irányított gazdasági bizottság döntsön, végül visszavonták az előterjesztést. Úgy tudjuk, nem csak az ellenzék felháborodása késztette őket erre a lépésre, többen közülük már számolnak a törvénysértések következményeivel.
Ugyanakkor két óriási értékű privatizációról is döntöttek: pályázaton adnak el két Oktogonnál lévő üzlethelyiség-csoportot több mint nettó 560 millió forintért, és az Operaház mellett liciten értékesítenek egy 50 millió forint értékű lakást. Az MSZP tegnapi közleménye szerint a Fidesz és a KDNP be akarja „mocskolni” Terézvárost, ám az önkormányzat minden esetben betartja a törvény betűjét. Képviselőik zöme azonban gyanúsított, a nyomozó hatóságok többtucatnyi ügyben, többek között hűtlen kezelés, hivatali hatalommal való visszaélés és vesztegetés miatt nyomoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.