Tarlós: Biztonság és rend kell

2010. 11. 27. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budapest súlyos hagyatéka ma a BKV és a 4-es metró – jelentette ki tegnapi ünnepi beszédében Tarlós István (Fidesz–KDNP). A főpolgármester a főváros egyesítésének 137. évfordulóján párhuzamot vont. – Akkor vasúti szerencsétlenség történt és kolerajárvány tört ki. Most, 65 év után újra polgári vezetése van a fővárosnak. Az örökség szintén nem könnyű, amelyet a sajtó is igyekszik elhallgatni – rótta meg az újságírókat Tarlós, aki „felfelé” is üzent: „aki ma forrásokat akar elvonni a fővárostól, az nem tudja, mit csinál”. Szerinte ahhoz, hogy Budapest ismét a nemzet fővárosa legyen, biztonság kell a működésben, a pénzügyekben és az utcán egyaránt.
– A biztonság feltétele a rend, és többek között példaképek kellenek – utalt a főpolgármester a tegnapi kitüntetésekre.
A díszpolgárok közül Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó és Grosics Gyula labdarúgó, az Aranycsapat tagja is átvehette a kitüntetést Tarlós Istvántól. Kárpáti 2008-ban, Grosics pedig tavaly közölte: az elismerést Demszky Gábor akkori SZDSZ-es főpolgármestertől nem fogadja el. Nevüket a volt városvezetés még a felolvasók listájáról is kihúzatta.
Az idei, 2010-es díjazottak mind tapsot kaptak: Albert Flórián labdarúgó, Demjén Ferenc előadóművész, zeneszerző, Donáth László evangélikus lelkész, Lázár Egon gazdasági tanácsadó, Miklósa Erika opera-énekesnő, Nádas Péter író, Snétberger Ferenc gitárművész, zeneszerző, Szörényi Levente előadóművész, zeneszerző, Török Ferenc öttusázó, Ungvári Tamás író, Zsámbéki Gábor színházigazgató, rendező. A szeptemberben elhunyt Polgár László operaénekes díszpolgári címét két lánya vette át. A dalai lámát a választások előtti budapesti útján még Demszky tüntette ki.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.