Röviden

MTI
2010. 12. 04. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Főtaxié lett Ferihegy
December elejétől a Főtaxi szolgálja ki a légi utasokat a Budapest Airport valamennyi terminálján, miután az erről szóló szerződést aláírták a társaságok. A Budapest Airport közleménye szerint a korábban kiírt meghívásos tendert azért nyerte meg a Főtaxi, mert megbízható, olcsó és minőségi szolgáltatást ígért. A januárban kezdődő magyar EU-elnökség előtt különösen fontos volt a számunkra, hogy végre megnyugtatóan rendeződjön a repülőtéri taxiszolgáltatás ügye – emelte ki Jost Lammers, a Budapest Airport vezérigazgatója. (B. P.)

Kelet-Európa az élre tör?
Lefékeződött a világkereskedelem az utóbbi hónapokban, miután kissé alábbhagyott a globális növekedés üteme. A nagy gazdasági térségek közül csupán Kelet-Európa és Latin-Amerika szerepelt jól. A holland CPB gazdaságelemző központ adatai szerint csak e két térségben nőtt szeptemberben az export augusztushoz képest – 2,6 és 2,3 százalékkal –, míg a világ összes többi részén csökkenést mértek. A CPB anyagait nagy figyelem kíséri, mivel ez a ház ad ki először adatokat a világkereskedelem aktuális alakulásáról. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.