Röviden

MTI
2010. 12. 11. 23:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gigantikus lelőhely Nyíregyházán
Egyedülálló régészeti leletekre bukkantak Nyíregyháza orosi városrészének határában. Magyarország legnagyobb kiterjedésű lelőhelyén egy bronzkori települést és egy honfoglalás kori, szarmata temetőt tártak fel a régészek. Az ásatások során előkerült a Kárpát-medence egyik legnagyobb bronz kincslelete is. (MTI)

Tamási Judit a KÖH elnöke
Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter tegnap az eddigi megbízott elnököt, Tamási Juditot kinevezte a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) elnökévé. A miniszter kíséretében megjelent a hivatalban Halász János parlamenti államtitkár, valamint Entz Géza főtanácsadó. (T. G.)

Tömegek kíváncsiak Munkácsy képeire
Hatalmas érdeklődés övezi az egy hete megnyitott Munkácsy-kiállítást a Magyar Nemzeti Galériában. A Krisztus-trilógia november 23-a óta több mint ötezer látogatót vonzott. A szervezők december 3-tól 19-ig pénteken és szombaton meghosszabbított nyitva tartással várják az érdeklődőket. (L. V.)

EUShorts Pesten
Kisfilmes fesztivál kezdődik ma a pesti Toldi moziban. Az EUShorts fesztivál célja, hogy évente bemutassa az európai rövidfilmes termés legsikeresebb darabjait. A fesztiválon a műfaj legjobbjait, összesen negyvenegy filmet tűznek műsorra december 5-ig. (L. V.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.