Túrajavaslat

2011. 04. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hegedűs Zsuzsa azt javasolja a Heti Válaszban a „jómódú, zsidó identitású budapesti embereknek”, hogy mindenféle tüntetések és antiszemitázások helyett látogassanak el inkább az ország leszakadt kistérségeibe, nézzék meg a hátrányos helyzetű családokat, a beszédes nyomort, mert akkor talán ráébrednek: nem az antiszemitizmus, még csak nem is a cigányellenesség a fő veszély Magyarországon, hanem a szegénység. Azt gondolom, igaza van, javaslata megfontolandó, bár nem valószínű egy ilyen tényfeltáró kiruccanás, az nem illeszkednék a megélhetési rettegők programjába – ők legfeljebb a homoszexuálisok jogaiért meg az antiszemitizmus ellen mennydörögnek, szót sem ejtenek arról a hárommillió emberről, aki önhibáján kívül jutott szegény sorsra. Erősíti a szociológus szavait, hogy ő messze nem osztja Heller Ágnes filozófus huhogását a fasizmusról – miközben önmagát is zsidó értelmiséginek tartja –, hiszen annak emlegetésével nem oldódik meg semmi. (Csupán látványos időtöltés, és valamiféle hervadt igazolása a „veszély” létének, miközben a társadalmi feszültségek valódi okozója a nyomor; ebből sarjadnak a szélsőségek, kár tagadni.)
Fárasztó lehet a közvélemény folyamatos hergelése, feldúltan tartása – avítt ellenzéki trükk, macerás, nélkülöz mindenfajta tartást, konstruktivitást, az eleganciáról már nem is beszélve. Lám, a bomlott szemlőhegyi és internacionalista partnere, az ordítozó zöldpedofil is csak magát minősíti szózataival, a megmaradt valódi baloldalt járatja le, akárcsak a sajtószabadságért kurjongató szalámis tescós… Tömeget vizionálnak maguk mögött, de tömeg nincs. A cirkuszt is meg lehet unni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.