Aranykéz utca: nincs még gyanúsítás

Csibra Tibor
2011. 06. 03. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tart még az 1998-as, a Fenyő János médiavállalkozó ellen elkövetett merénylet tettesének és a gyilkosság újabb gyanúsítottjának, Jozef Rohácnak a genetikai egyezőségét igazoló dokumentum szakértői vizsgálata – tudta meg lapunk. A Fenyő-ügyben eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) két hete tárta a terhelt és a védelem elé a Rohác elleni bizonyítékot, annak tartalmát jelenleg igazságügyi szakértők elemzik. Az NNI azóta a DNS-egyezőséget kimutató iratokon kívül nem tárt újabb terhelő adatokat az érintettek elé, Rohác pedig továbbra is tagadja, hogy köze lenne Fenyő halálához, de értesüléseink szerint még nem tett vallomást.
Nincs még gyanúsítás a korábban is számos szakember által Jozef Rohác számlájára írt, s a napokban új adatokkal kiegészült, szintén 1998-ban elkövetett, négy áldozatot követelő Aranykéz utcai robbantás ügyében. A napokban jelentkezett a rendőrségen egy szemtanú, aki Rohácot látta a merénylet helyszínéhez közel, annak időpontjában. A nyomozók már meghallgatták a tanút, de az újabb adatokról még nem tájékoztatták a szlovák férfit. Úgy tudjuk, a nyomozók csak akkor ismertetik a terhelttel és a védelemmel az újabb bizonyítékokat, ha Rohácot hivatalosan is meggyanúsítják majd az Aranykéz utcai merénylettel. Ha utóbbi ügyben újabb eljárás indul ellene, akkor hazánknak újra kell kérnie a férfi kiadatását, megjelölve a büntetőeljárás tényét és annak bizonyítékait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.