Már az orosz választásokra spekulálnak

Hírösszefoglaló
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Oroszországi részvények vásárlására buzdítja a befektetőket a Goldman Sachs, mondván, hogy nem érdemes várni a jövő év márciusában esedékes elnökválasztásig. A távirati iroda a Bloomberg hírügynökségre hivatkozva arról számolt be, hogy a befektetési bank vezetői szerint Oroszországban most hatalmasak a lehetőségek, valamint igen vonzó a részvények ára is.
Az ország legnagyobb bankjának, a Szberbanknak az elnöke nemrégiben utalt arra, hogy a decemberre kitűzött parlamenti választásokat és a jövő évi elnökválasztást megelőző politikai bizonytalanság miatt erős a tőkekiáramlás Oroszországból: a nemzeti bank adatai szerint az év első négy hónapjában 30 milliárd dollárnyi tőke vándorolt külföldre, ami majdnem annyi, mint a tavaly egész évben kiáramlott összeg. A Goldman Sachs pillanatnyilag a negyedik helyen áll az orosz értékpapírok adásvételét tekintve a befektetési bankok között, ami eddigi legjobb pozícióját jelenti.

Pénzügyi álmok. Oroszország olyan nemzetközi pénzügyi központot kíván Moszkvában kialakítani, mint amilyen London vagy Frankfurt – jelentette ki Dmitrij Medvegyev orosz államfő az idei szentpétervári gazdasági fórumon. Medvegyev véleménye szerint a nemzetközi pénzügyi rendszert új alapokra kell helyezni, s ebben az új rendszerben fontos szerepet kell szánni a rubelnek is. A szentpétervári fórum hagyományosan az év egyik legfontosabb orosz gazdasági eseménye, amelyen politikai vezetők, a világ legnagyobb cégeinek a vezérigazgatói és mintegy kétezer befektető vesz részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.