Röviden

MN
2011. 06. 29. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Schmitt Pál védi az anyanyelvet
Soha ilyen szép és gazdag nem volt a magyar nyelv, mint most, ugyanakkor a magyar nyelv bajban van, mint általában minden nyelv – mondta Schmitt Pál Széphalmon, a magyar nyelvi szervezetek összefogásával megrendezett első anyanyelvi juniálison szombaton. Hangsúlyozta: elnökké választásakor három feladatot vállalt önként, ezek sorába tartozik az édes anyanyelv védelme. (MTI)

Drágulást hoz a hét?
Bár az olaj átlagos árfolyama a héten nem mutatott érdemi változást, a hazai fizetőeszköz sokat gyengült a dollárhoz képest. Ennek következtében a forintban mért benzin- és gázolajár is emelkedett, ami a hazai üzemanyagárak e heti emelését vonhatja maga után – írja a Portfolio.hu. (MN)

Érvénytelen voksolás
Érvénytelen lett a püspökladányi időközi országgyűlési képviselő-választás második fordulója is, mert a jogosultaknak csupán 23,14 százaléka járult az urnákhoz – közölte Keserű László, a helyi választási iroda vezetője. 25 százaléknyi voks kellett volna az érvényességhez. Négyen indultak a választáson. Bodó Sándor (Fidesz– KDNP) a szavazatok 61,07 százalékát szerezte meg. Rigán István (Jobbik) 24,9 százaléknyi, Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) 10,31 százaléknyi, Kocsány József (LMP) 3,72 százaléknyi voksot gyűjtött be. A választást négy hónapon belül meg kell ismételni. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.