Cannavaro bejelentette, visszavonul

Munkatársunktól
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyakorlatilag egyetlen világverseny tette igazán naggyá, a 2006-os labdarúgó-vb, ahol úgy irányította a végső győztes olasz válogatott védelmét, hogy az év végén az Aranylabdát és a FIFA legjobbja címet is kiérdemelte Fabio Cannavaro. (Érdekes felvetés, hogy Lionel Messi egy számára gyenge vb után lett tavaly immár összevont FIFA-aranylabdás a dobogó tetejére állt spanyolok, Xavi és Andrés Iniesta „helyett”, bár a szavazás módja a négy év alatt megváltozott.) A rangos elismerést Franz Beckenbauer és Mathias Sammer után harmadik hátvédként kiérdemlő itáliai kiválóság öt évvel a németországi diadalt követően bejelentette a visszavonulását krónikus térdsérülése miatt.
„Szomorú vagyok, mert húsz évig a futball töltötte ki az életem jelentős részét, de sajnos nem tudok mit tenni. Azután döntöttem így a jövőmről, miután Olaszországban az orvosok egyértelműen kijelentették, hogy nem játszhatok többet” – mondta a 136 fellépésével olasz válogatottsági csúcstartó, 37 éves játékos. Cannavaro 1991-től 1995-ig szülővárosában, Nápolyban játszott, majd jött a Parma (1995– 2002), az Internazionale (2002– 2004), a Juventus (2004–2006), a Real Madrid (2006–2009) és ismét a Juventus (2009–2010). Tavaly júniusban igazolt Dubajba, az Al Ahlihoz, ahol a jövőben gyermekekkel foglalkozik majd edzőként.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.