Röviden

MN
2011. 07. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szocialista háttértámogatás
Az MSZP támogatja a szakszervezetek szeptember 29-re tervezett megmozdulását, s szolidáris a munkájukat elvesztőkkel – közölte tegnap Szanyi Tibor. Az ellenzéki párt elnökségi tagja kijelentette: bár Európa az elmúlt napokban fellélegzett azáltal, hogy Magyarország befejezte féléves, „politikai értelemben nem túl áldásos” tevékenységét, az ország még nem lélegezhet fel. (MTI)

Bajnaiék a kétszintű állampolgárságról
A kétszintű állampolgárság bevezetését tartaná megfelelőnek Szigetvári Viktor, a Bajnai Gordon MSZP-s exkormányfő nevével fémjelzett Haza és Haladás Alapítvány kurátora. A volt MSZP-kampányfőnök az ATV-ben azt mondta: a belföldi és a külhoni állampolgársági státus megoldhatóvá tenné a felelősség súlyozását. Szerinte a határon túli magyarok kisebb felelősséget viselnek szavazati döntésükért, mint a hazaiak. – Ám ha a kétszintű rendszer nem bevezethető, akkor a Haza és Haladás Alapítvány azt javasolja, egy egyéni választókerületi rendszerben maximum 4-8 mandátumot biztosítsanak a határon túli magyarok számára – tette hozzá. (MN)

Szocpolcsalás: előzetesben a jegyző
Előzetes letartóztatásba helyezte a tiszabői polgármesteri hivatal vezető beosztású alkalmazottját a bíróság Szolnokon a Tisza menti faluban szociálpolitikai támogatással épült lakásokkal való csalás ügyében. Az MTI úgy tudja, az érintett U. László, Tiszabő jegyzője. A férfit szerdán tartóztatták le; csalással, közokirat-hamisítással és hivatali visszaéléssel gyanúsítják. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.