Röviden

MN
2011. 07. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zavartalan egri évadkezdés
Lesz színház – ezt nyilatkozta Szabó Róbert, a Heves Megyei Közgyűlés elnöke. Az Egri Gárdonyi Géza Színház és a Harlekin Bábszínház fenntartása megyei kézben marad, de kevesebb pénz jut a működtetésre. A kormány ígéretet tett, hogy 40 millió forinttal segíti az évadkezdést, így az egri színház meghirdethette a következő év műsortervét. Blaskó Balázs igazgató abban bízik, hogy sikerül újra 10-12 ezer bérletet értékesíteni, a műsorterv vonzó lesz a közönségnek. A bérleteket július 15-ig 10 százalékos kedvezménnyel árusítják. (T. G.)

André Kertész retrospektív
1982. július 9-én nyílt meg az esztergomi Vármúzeumban az André Kertész 41 képéből álló kiállítás. Az évforduló kapcsán a Nemzeti Múzeum elindította az André Kertész Retrospektív című kiállítás honlapját, amely folyamatosan bővülve mutatja be a magyar származású fotós munkásságát, a tárlat anyagát. A 250 művet bemutató vándorkiállítás szeptember 29-től lesz látogatható. (T. G.)

Dohnányi Ernő családi levelei
Az Országos Széchényi Könyvtárban mutatták be a Dohnányi Ernő családi levelei című kötetet, amelyet Kelemen Éva zenetörténész állított össze a XX. század nagy zeneszerzői hagyatékainak egyik legjelentősebbikéből. A mintegy 1300 levél tudományos közreadása gyűjteményes formában eddig nem történt meg. (T. G.)

Petrovics Emil búcsúztatása
Petrovics Emil kétszeres Kossuth-díjas zeneszerző búcsúztatása július 12-én, 12 órakor a Fiumei úti Nemzeti Sírkert ravatalozójában lesz. (MN)

Elhunyt Roland Petit
Nyolcvanhét éves korában meghalt Roland Petit világhírű francia koreográfus. A XX. század második felének egyik legtermékenyebb francia koreográfusa nevéhez mintegy száz balett megalkotása fűződik. A párizsi operában kezdődött művészi pályája, ami saját együtteseiben, főként a marseille-i balettnél teljesedett ki. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.