Atlétáink vitték a prímet Sencsenben

Munkatársunktól
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra sem az atlétákon múlik a magyar csapat jó szereplése a kínai Sencsenben zajló Universiadén, az egyetemi és főiskolás sportolók világjátékán. Pénteken tartották a női kalapácsvetők küzdelmét, amelynek fináléjában Orbán Éva első kísérletére 71,33 méterre repítette a kalapácsot, ezzel megdöntötte Divós Katalin tízéves országos csúcsát (70,79 m). A magyar tehetség a verseny további részében már nem tudott javítani, így a második helyen zárt a moldáv Zalina Margieva mögött.
Szombaton Baji Balázs a hatodik helyen ért célba a 110 méteres gátfutás döntőjében. A junior vb ezüstérmese nem leplezte csalódottságát, ugyanis elődöntős futása után éremben bízott, ám így se lehet oka a szégyenkezésre. Női súlylökésben Márton Anitának a hetedik hellyel kellett beérnie.
Csapataink nem reménykedhetnek ilyen előkelő helyezésben, habár férfi kosarasaink megszerezték első győzelmüket, miután 90-56 arányban legyőzték Új-Zéland válogatottját, így a 17–20. helyért küzdött tovább az együttes. Sokáig úgy nézett ki, hogy tegnap Kína ellen rögtön meglehet a második részsiker is, ám miután mérkőzés közben egyik legjobbunkat, Morgen Ferdinándot csúnyán lekönyökölték, a csapat kezéből kicsúszott a győzelem (72-79). A fiatal magyart kórházba szállították, és habár fogai meglazultak, egyiket se vesztette el szerencsére. A magyar vízilabdacsapatnak mindössze az volt a tét Franciaország ellen, hogy ne zárjon minden idők legrosszabb pozíciójában világversenyen, le is gyűrte 12-10-re a riválist.
A tegnapi nap nem sokat tartogatott számunkra, a ritmikusgimnasztika-csapat negyedik lett, igaz, mindössze négyes mezőnyben. Egyéni összetettben Vass Dóra a mezőny első felében, a 11. helyen végzett, valamint a diszkoszvetés döntőjében Savanyú Péter első felnőttvilágversenyén is ebben a pozícióban zárt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.