Röviden

MTI
2011. 08. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csődtömeg
Lukács Zoltán (MSZP) szerint a jelenlegi gazdaságpolitika kudarcos, és csődre ítéli az országot. Figyelemre méltó intelem a szocialistáktól, a terület legjobb szakértőitől.

Három autó ütközött Abony közelében
Egy ember meghalt, három súlyosan, három pedig könnyebben megsérült a Pest megyei Abonynál tegnap, amikor három személykocsi összeütközött. A karambolozó járművek közül kettő az árokba rohant. (MTI)

Cserépben nevelte az indiai kendert
Kábítószerrel visszaélés miatt indult büntetőeljárás egy 24 éves budapesti fiatalember ellen, akit egy rendőr leplezett le pénteken. A járőr az ablakból áradó erős szagra figyelt föl. A lakásban, majd az azt bérlő fiatalember kocsijában 35 cserépben indiai kendert találtak. (MTI)

Szőregi múltidézés
Harci kiáltásoktól, puska- és ágyúlövésektől voltak hangosak az utcák szombat este, amikor az eredeti helyszíntől néhány kilométerre kétszáz hagyományőrző lovas, gyalogos és tüzér 162 esztendő után újravívta a szőregi csatát a XII. Nemzetközi huszár- és hagyományőrző találkozón. Bár a honvédek bátran küzdöttek, a történelmen változtatni ők sem tudtak, a csata a császári csapatok győzelmével végződött. (MTI)

Embercsempészek szegedi őrizetben
Három embercsempészt és 40 határsértőt fogtak el szombaton Szegeden. A járőrök a Szabadkai úti körforgalomnál figyeltek fel három mikrobuszra. Utasaik afgánnak, indiainak, pakisztáninak és palesztinnak vallották magukat. A magyar sofőrök pénzért vitték volna őket Ausztriába. (MTI)

Lehűlt a fukusimai reaktor medencéje
Az új hűtőrendszerrel negyvenegy Celsius-fokra sikerült csökkenteni a hőmérsékletet a fukusimai atomerőmű négyes reaktorának pihentetőmedencéjében. Itt, ahol egy hete 1535 elhasznált fűtőelemet tárolnak, a víz hőmérséklete 89 fokra szökött, és a folyadék kezdett elpárologni. (MTI)

Ismeretlen rágcsálók bolíviai fosszíliái
Két eddig ismeretlen erdei rágcsáló 12,5-13 millió éves fosszíliáit fedezték fel Bolívia déli részén amerikai és helyi tudósok. A nagyobbik rágcsáló úgy nézett ki, mint egy „gólyalábakon” közlekedő tengerimalac, a kisebbik a tüskéspatkányfélékhez tartozott. (MTI)

Nyerőszámok
Ötös lottó: 7, 14, 50, 68, 90. Joker: 720 156. Hatos lottó: 2, 6, 9, 22, 23, 40. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.