Schmitt: Ne féljenek a kétharmadtól!

Hírösszefoglaló
2011. 08. 31. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egyetlen törvény aláírását sem bánta meg, a jó erkölcsbe ütköző végkielégítések utáni különadóról szóló törvény azonban elgondolkoztatta – mondta Schmitt Pál a Magyar Televíziónak egy éve történt beiktatása alkalmából adott interjújában. Az államfő szerint a visszamenőleges hatály alkalmazása és a közjó szolgálata ütközött, de végül erkölcsi ítélete alapján aláírta a jogszabályt. Különlegesnek értékelte helyzetét, hiszen tiszteletben kell tartania a rendkívül erős, kétharmados kormánytöbbséget.
Főbb céljairól szólva kitért rá: tervei között szerepel egy nyelvvédelmi díj alapítása. Folytatja országjárását, s többet látogat a határon túli magyarokhoz. (Tegnap Schmitt Pál megkezdte kétnapos kolozsvári látogatását.) Eddigi elnöksége két csúcspontjának nevezte az új alaptörvény aláírását, s hogy helytállhatott az EU-elnökség alatt. Európában azt látják – mondta –, hogy a kabinet visszafogottan, tisztességgel sáfárkodik rendkívüli felhatalmazásával. A médiatörvény elfogadásával nem sérült a sajtószabadság, amit az őt érő kritikák akadálytalan megjelenése is mutat. Jelezte, szeretné, ha „leszállnának” róla azután, hogy egy étteremben „becsúszott egyszer egy helyesírási hiba”. Ősszel találkozni kíván a frakcióvezetőkkel, s a sarkalatos törvényekről szóló vitákban való részvételre biztatja az ellenzéket. Azt üzente, ne féljenek a kétharmadtól, a parlamentben minden elhangzott szó fontos.
A Magyar Hírlapnak nyilatkozva kiemelte: az elmúlt egy évben tartása lett a nemzetnek, erősebb és egységesebb lett. Reméli, Szent István ünnepén az emberek is megélik azt az érzést, hogy az általuk választott vezetők tisztes erőfeszítést tesznek és alázatosan dolgoznak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.