Lehallgatták Orbán gyermekét?

A Gyurcsány-kormány titkosszolgálati elitjét érintő, a katonai ügyészség által nyomozott büntetőügyek egyikének sértettje Orbán Viktor miniszterelnök és szűk családja, valamint Kövér László házelnök lehet – derül ki a Heti Válasz mai számában megjelent összeállításból. Lapunk úgy tudja, bizonyítékok kerülhettek elő Laborc Sándor korábbi titkosszolgálati vezető hivatali laptopjáról is.

Swendt Pál
2011. 09. 10. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt.-vel összefüggésben, hanem az Orbán Viktorról és Kövér Lászlóról az egykori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) számítógépein talált adatsorok kapcsán kérdezte a közelmúltban a Budapesti Katonai Ügyészség a nemzetbiztonsági bizottság korábbi tagjait – közölte a Heti Válasz. A lap értesülései szerint az eljárás az elhárítást jelenleg is irányító Balajti László feljelentése nyomán indult ismeretlen tettes ellen. A szervezet számítógépein több olyan telefonbeszélgetés-, híváslista- és cellainformáció-elemzés maradt vissza, amely parlamenti politikusokat érint. A Heti Válasz úgy tudja, az elhárítás egyik volt felső vezetője „Ovi” és „Bajusz” nevű mappákba mentette a vélhetően a kormányfőről és a házelnökről gyűjtött adatokat.
A Magyar Nemzet információi szerint a bizonyítékok Balajti hivatali elődjének, Laborc Sándornak a hivatali laptopjából kerülhettek elő, amelyet a tábornok még a hivatali ideje alatt egy jobbra cserélt le. A számítógép későbbi átvizsgálásakor is találhattak politikusok megfigyelésére utaló információkat.

*

A Heti Válasz tudomása szerint az őszödi beszéd 2006-os kiszivárgását követő fideszes vezetői egyeztetésekről szintén keletkeztek műveleti információk a szolgálatoknál. A lap közölte, ez nem feltétlenül botrány, hiszen ha olyasvalakitől került el a hanganyag az akkori ellenzék valamely potentátjához, akit eleve figyelt a nemzetbiztonság, legálisan is keletkezhettek „mellékes” feljegyzések egy-egy fideszesről. Mint írták, létezett olyan NBH-célszemély, akit összefüggésbe hoztak Gyurcsány Ferenc őszödi beszédének terjesztésével: a három évvel később egy bolíviai kommandós akcióban kivégzett magyar újságíró, Rózsa-Flores Eduardo. A Heti Válasz úgy tudja, a mostani nyomozás tárgya, hogy kik és milyen célból tették fel a Rózsa-Flores megfigyeléséhez, ellenőrzéséhez szükséges telefonlistára a Fidesz egyik központi számát, illetve Orbán Viktor egyik családtagjának mobilelérhetőségét. A Magyar Nemzet értesülései szerint a szóban forgó számot a miniszterelnök egyik gyermeke használhatta.
A Heti Válasz kitér a katonai ügyészség előtt lévő, a lehallgatási botrányba kevert UD Zrt. sorsát megpecsételő úgynevezett hackerügyre is. A nyomozó hatóság egy éve gyanúsította meg Laborc Sándort a vagyonvédelmi cég lerohanása miatt, és ehhez az eljáráshoz csatolták azt a feljelentést is, amit a szolgálatokat ért informatikai támadások miatt Demeter Ervin, a Fidesz szakpolitikusa tett. Felidézik a történet kezdetét, hogy a külhoni hírszerzési feladatokat ellátó Információs Hivatal egyik műveleti tisztjének gépén kémszoftvert találtak. Miután azonosították a betörőt és átkutatták számítógépét, az ott tárolt adatok arról árulkodtak, hogy a hacker más állami nyilvántartórendszerekhez is hozzáfért. Kiderült, hogy a betörő az NBH fizetett munkatársa, akit Szilvásy György ajánlott be a hivatalnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.