Röviden

MN
2011. 09. 14. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dávidon és Bokroson milliókat követelnek
Bokros Lajos MDF-es európai parlamenti képviselőtől 280 millió, Dávid Ibolyától, a párt volt elnökétől 78 millió forintot követel a párt jogutódja, a Jólét és Szabadság Demokrata Közösség (JESZ) az ATV információi szerint. Makay Zsolt, a szervezet elnöke a kereskedelmi tévé híradójában szombaton jelentette be, hogy bírósághoz fordulnak. A JESZ átvilágította a jogelőd gazdálkodását, és arra jutott, hogy Dávid Ibolya volt elnökként több, a párt számára előnytelen szerződést kötött, Bokros Lajos pedig a felszólítás ellenére sem adta vissza mandátumát. (MTI)

Elemez a charta
A televízió székháza elleni támadás ötödik évfordulója alkalmából tisztázni akarja a Demokratikus Charta, hogy mi történt 2006 őszén. A Nol.hu híre szerint a szervezet úgy véli, véget kell vetni a történelemhamisításnak, ezért arra kérik mindazokat, akik internetről letöltött vagy saját készítésű felvételekkel rendelkeznek, hogy – a forrás megjelölésével – juttassák el azokat a Magyar Demokratikus Charta elektronikus levélcímére. (MN)

Fogadalmat tettek
Ferencesek tettek örök fogadalmat a pasaréti templomban. A tanév elején öltöznek be az új novíciusok, és ilyenkor teszik le első szerzetesi fogadalmukat az újonc évet befejező rendtagok, s tesznek örök fogadalmat a végső döntésre megérett szerzetesek. (MN)

Mesterházy Attila egyeztetne
Országos és ágazati egyeztetést kezdeményeztem a szakszervezetekkel a munka törvénykönyvének módosítása miatt, és nemcsak ágazati és konföderációs szinten egyeztetek képviselőikkel, hanem területi szinten is, ami a Fidesz-kormányról nem mondható el – mondta a szocialista párt elnöke sajtótájékoztatóján. Mesterházy Attila hangsúlyozta, ha a kormány szeptember végén beterjeszti az új törvényt, és elfogadja, komoly politikai akciót kell indítani, hogy azon utólag lehessen módosítani. (MTI)

Emlékművet állítottak
Azon vagyunk, hogy a fiatalok történelmi ismereteiben ne legyenek akkora lyukak, mint amilyenek az elmúlt évtizedekben voltak – mondta Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszter szombaton, amikor felavatták az 1951-ben Budapestről Mezőberénybe kitelepítettek és a befogadó családok emlékére állított gránit emlékoszlopot. Mezőberénybe 1951-ben megközelítőleg 250 családot telepítettek ki Budapestről, s az akkori hatalom szándékosan „kulák” családokhoz költöztette őket, hogy a két eltérő társadalmi réteget egymás ellen uszítsa. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.