Röviden

MN
2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kapitánykereső
A Magyar Kézilabda-szövetség mai elnökségi ülésén eldőlhet, hogy ki lesz női válogatott szövetségi kapitánya. A három jelölt Karl Erik Böhn, Hajdu János és
Kovács Péter. (MN)

Horváth Hágában
A holland élvonalban szereplő ADO Den Haag együttesében folytatja pályafutását Horváth Gábor, a Videoton labdarúgója. A hágai klub honlapján jelentette be, hogy a 26 éves védő kétéves szerződést ír alá, amely további egy idényre vonatkozó opciós jogot is tartalmaz. A négyszeres válogatott játékos már az elmúlt szezonban is a holland bajnokságban szerepelt, akkor a NAC Breda kölcsönjátékosa volt. (MTI)

Forlán: Inter
Diego Forlán négy év után elhagyja az Atlético Madrid labdarúgócsapatát, és az Internazionaléhoz igazol. A 32 éves játékos – aki két évre ír alá a milánói klubhoz – tavaly negyedikként zárt az uruguayi válogatottal a dél-afrikai vb-n, és ő lett a torna legjobb játékosa. Júliusban Copa America-sikerig vezette a nemzeti csapatot, tavaly pedig megnyerte az Európa-ligát az Atléticóval. (MTI)

Moszkvai görögtűz
Mintegy 120 huligánt vettek őrizetbe vasárnap Moszkvában a Szpartak–CSZKA futballrangadó után. A 2-2-vel végződött találkozó során a szurkolók görögtüzeket gyújtottak a Luzsnyiki-stadionban, majd összecsaptak egymással, hét személyt szállítottak kórházba kisebb-nagyobb sérülésekkel.
Az arénában 3500 fős biztonsági személyzet dolgozott, és 58 ezer néző volt jelen, utóbbi szezoncsúcsnak számít. (MTI)

Még él a remény
A könnyűsúlyú négypárok között versenyző Pozsár Bence, Matyasovszki Dániel, Markgrúber Balázs, Kitka Gergely kvartett harmadik lett előfutamában, így a többi magyar hajóhoz hasonlóan – kivéve a negyeddöntős Varga Tamás, Galambos Péter könnyűsúlyú kétpárevezőst – a reményfutamban folytathatja szereplését a szlovéniai Bledben zajló olimpiai kvalifikációs evezős-világbajnokságon. (MN)

Rajt a US Openen
New Yorkban megkezdődött a teniszezők idei negyedik, utolsó Grand Slam-tornája. A US Openen két magyar hölgy szerepel a főtáblán: Arn Gréta alanyi jogon került a 128 közé, míg Jani Réka Luca nagy bravúrral a selejtezőből verekedte be magát az elitmezőnybe. Mindketten a mai programban kaptak helyet. Eredmények, 1. forduló (a 64 közé jutásért), férfiak: Tipszarevics (szerb, 20.)–Gensse (francia) 6:2, 7:5, 6:0; Dolgopolov (ukrán, 22.)– Gil (portugál) 6:4, 6:2, 7:5; Cilic (horvát, 27.)–Harrison (amerikai) 6:2, 7:5, 7:6 (8-6); nők: Görges (német, 19.)–Barrois (német) 6:3, 6:2. (MN)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.