Zöld könyvben a fővárosi eredmények

A múlt lezárása után már csak Budapest rendjével, jövőjével foglalkozik az elmúlt tíz hónapot eredményesnek minősítő városvezetés – derült ki a zöld könyvből, amelyet tegnap mutatott be Tarlós István főpolgármester. A főváros üdvözli,  hogy a 12 fővárosi fenntartású kórház végre állami kézbe kerül, a városüzemeltetés átalakítását folytatják, és ígérik: elszántak a hajléktalankérdés megoldásában.

2011. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Más szellemiségben indultunk el tíz hónappal ezelőtt az előző városvezetéshez képest, és az eddig elért eredményeinket három úton értük el – hangsúlyozta Tarlós István (Fidesz– KDNP) főpolgármester a zöld könyv bemutatásakor. Kifejtette: – A 2010-es októberi önkormányzati választást követően elsőként az általános rendteremtéshez fogtunk hozzá, ideértve az önkormányzati cégek igazgatóságainak és felügyelőbizottságainak az átalakítását, a visszaélésekhez vezető szerződéskötési gyakorlat megváltoztatását. – Eddig csaknem öt- milliárd forintot takarítottunk meg – fűzte hozzá Tarlós István, aki már az azonnali kezelést igénylő ügyek közé sorolta az Alstom-kérdést. A főpolgármester továbbra is a legnagyobb sikernek tartja, hogy sikerült korrigálni a főváros számára előnytelen szerződést. Szerinte elsősorban a négyes metró beruházása, az ahhoz adott 180 milliárd forintos EU-támogatás elvesztésének veszélye és közvetlenül az idő rövidsége indokolta, hogy a metrókocsik beszerzésére a megállapodás mellett döntsenek. Utalt arra, hogy a városvezetés kialakított egy hosszú távú koncepciót Budapest irányítására. Kiemelt terület az új pénzügyi politika, a kulturális program, és már készül Budapest tudományos programja is.
Az egészségügyben a városvezetés kifejezetten üdvözli, hogy a 12 fővárosi fenntartású kórház végre állami kézbe kerül, és egységesítik az eddigi átláthatatlan működtetési viszonyokat. – Míg az egykori Honvédkórházban például kihasználatlanok a legmodernebb berendezések, addig a Szent János Kórházban XIX. századi körülmények között műtenek – vázolta Tarlós István, aki a legelszántabb a hajléktalankérdés megoldásában.
Megerősítette a lapunkban már kifejtett álláspontját: a csepeli tragédia óta nem lehet tovább csak szociális problémaként kezelni a hajléktalanbűnözést. A város már idén télen elhelyezést, emberibb körülményeket és munkát kínál a fedélnélkülieknek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.