Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 18., péntek, Lukács napja
Archívum, Belföld
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/belfold-archivum/civilek-es-terroristak-most-kovacs-zoltanon-volt-a-sor-3894135/

Civilek és terroristák: most Kovács Zoltánon volt a sor

A kormányszóvivő terroristákhoz és embercsempészekhez kötött néhány civil szervezetet.

Nagy vihart kavart Németh Szilárd Fidesz-alelnök keddi nyilatkozata, melyeben az álcivil szervezetek eltakarításáról beszélt az elmaradhatatlan „sorosozás” kíséretében. Egy napra rá már meg is nevezett néhányat: a Transparency Internationalt, a Társaság a Szabadságjogokért szervezetét és a Helsinki Bizottságot. Később tompította szavai élét, már csak átláthatóságot követelt tőlük. Péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is ezt az átláthatóságot hangsúlyozta, és „befolyásolási manipulációs kísérletrendszerről” elmélkedett.

Pénteken Kovács Zoltán kormányszóvivőn volt a sor, ő az ATV Start pénteki műsorában már egyenesen arról beszélt, hogy egyes civil szervezetek terrorszervezetekkel cimborálnak.

Először a No Borders nevű ernyőszervezetet helyezte pellengérre, miszerint ők biztattak fel migránsokat Szerbiában, hogy induljanak el a magyar határ felé. Kovács szerint civil szervezetek bujtották fel többször is a migránsokat, hogy illegálisan lépjék át a határt Röszkénél.

A kormányszóvivő szerint akarva-akaratlanul Soros-féle álcivilek cimborálnak embercsempészekkel, illetve dolgoznak együtt terrorszervezetekkel.

Kovács megérti Németh Szilárd indulatát és kijelentését is – bár az általa megnevezett szervezetek nem egyeznek a kormány álláspontjával –, úgy véli, néhány tucat civil szervezet, az aktivista szervezetek megpróbálják kisajátítani a civilséget maguknak, és egy részük megpróbál politizálni.

Kovács és a kormány demokrácifelfogása az, hogy „a politikát választott politikusok csinálják”. Egy civil szervezet nem arra hivatott, hogy politikát csináljon, véleménye lehet róla – állapította meg Kovács, aki elmondta azt is, hogy akiket nem választott meg senki, azoknak nincs helyük a politikai döntéshozatalban.

 

 

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Orbán Viktor: Visegrádi partnereink készek ismét segíteni a magyar határvédelmet
A magyar miniszterelnök azt kérte visegrádi partnereitől, hogy ha újabb jelentős migrációs mozgás indul Törökország felől Európa irányába, akkor küldjenek határvédelmi erőket Magyarország déli határaira.

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Poszt-trauma

Kispest-Zugló végállomás
Lackner nyakig benne van a Karácsony-kampányban.

Bujkál Lackner és Kránitz

Drogpartik Kispesten
A Magyar Nemzet által nyilvánosságra hozott hangfelvételek szerint több kispesti szocialista politikus is rendszeresen kábítószert fogyaszthatott.

Fűt-fát

Karácsony keresztbe tehet az állatkert fejlesztésének
Fűt-fát ígér Karácsony Gergely. Megválasztásakor bedobta, hogy leállítja a Liget Budapest projektet. Ezt tegnap úgy korrigálta, hogy a Városligetben nem kaphat új épület építési engedélyt.

Aktuális

Aláírták az új megállapodást az Egyesült Királyság kiválásának feltételeiről
A jogilag kötelező érvényű egyezmény mellett elfogadták a jövőbeli viszonyrendszer körvonalait felvázoló, módosított politikai nyilatkozatot is, miután egyetértésre jutottak a tárgyalódelegációk.

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …