Keresés
Magyar Nemzet
2019. október 19., szombat, Nándor napja
Archívum, Sport
A cikk emailben történő elküldéséhez kattintson ide, vagy másolja le és küldje el ezt a linket: https://magyarnemzet.hu/archivum/sport-archivum/pestrol-iranyitottak-a-nemzetkozi-fogadasi-maffiat-4058737/

Pestről irányították a nemzetközi fogadási maffiát

Pestről irányította világméretű bundahálózatát Wilson Raj Perumal, a szenvedélybeteg szingapúri manipulátor.

A Bundamaffia (The Big Fix) című, meghökkentő információkat tartalmazó bestseller szerzője, Brett Forrest és a dokumentumkönyv főhőse, Chris Eaton, a rettenthetetlen nyomozó fővárosunkban tartózkodik, s mindketten nyilatkoztak lapunknak. Forrest amerikai, Eaton ausztrál, előbbi újságíró, utóbbi rendőr, mindkettő a legjobb fajtából. A tapasztalt zsaru hosszú évekig az Interpol igazgatójaként dolgozott, majd a 2010-es dél-afrikai világbajnokság előtt a FIFA leszerződtette biztonsági igazgatónak.

„Már a vb előtt felgöngyölítettem manipulált mérkőzéseket, gyakorlatilag a dél-afrikai válogatott valamennyi felkészülési meccse meg volt bundázva. Egymást érték a nagy gólkülönbségű győzelmek, az érdeklődés a tetőfokára hágott, hogy aztán a dél-afrikai csapat legyen az első házigazda a világbajnokságok történetében, amely nem jutott tovább a csoportból. Óriási volt a kontraszt a bundameccsek és a valós mérkőzések eredményei között. 2012-re kidolgoztam egy szigorú reformprogramot, amelynek lényege a mérkőzések és azok adminisztrációja feletti gondos ellenőrzés volt, továbbá erős nyomozati jogkörök biztosítása a FIFA embereinek. Megpróbálkoztam a lehetetlennel: a saját képemre formálni ezt a hatalmas szervezetet. Január 10-én jelentettem be a program beindítását. Másnap kaptam egy e-mailt, amelyben Sepp Blatter, a FIFA elnöke és Jerome Valcke főtitkár közölte, hogy felfüggeszti a reformjaimat. Erre azonnal felmondtam” – meséli a tagbaszakadt, 60 éves melbourne-i zsaru, aki azóta hazája rendőrségének dolgozik, és rács mögé juttatta Wilson Raj Perumalt, a „Királyt”, a bundamaffia szingapúri főnökét.

„Perumal 2012-ben szabadult helsinki börtönéből, ahol egy évet töltött fogságban – veszi át a szót Forrest, a társánál tizenöt évvel fiatalabb amerikai. – Elvileg vissza kellett volna szállítani oda, ahonnan érkezett, az Egyesült Királyságba, de ott további ötéves börtön várt rá. Ezért alkut kötött a bundaügyekben régóta nyomozó hatósággal, feldobta három magyar bűntársát, és az Europol védelme alatt Magyarországra érkezett. Itt két éven át szabadlábon élte a világát, ausztráliai és ázsiai bundameccseket szervezett, magam is tucatnyi alkalommal találkoztam vele különböző pesti éjszakai szórakozóhelyeken. Félóránként bement egy internetkávézóba, bepötyögte a kódját valamelyik online fogadóiroda portálján, és feltett valamennyi pénzt. Szenvedélyes játékos, mára egy vasa sincs, mindenét eljátszotta.”

Perumal ez idő szerint ismét egy finn börtönben raboskodik. Pár hete ghánai (nem bissau-guineai ) útlevéllel visszautazott Finnországba, ahol letartóztatták. A maffia azonban tovább működik, hiszen nem Perumal állt a tápláléklánc csúcsán, ő csak bundameccseket szervezett. Az igazán nagy halak a fogadásokat manipulálják. „Éves szinten 700 milliárd, de inkább egytrillió dolláros üzletről beszélünk. A világ nyolcadik legnagyobb gazdasága az, amit a fogadási csalók irányítanak. Nagyobb a forgalma, mint az orosz vagy az olasz GDP” – mondja Eaton, s elkezd csordogálni az újságíró gerincén a jeges veríték

Csak egy kattintásra van attól, hogy ne maradjon le a Magyar Nemzet mérvadó híreiről!

IDE kattintva feliratkozhat hírlevelünkre, mi pedig napi két e-mailben elküldjük Önnek legfontosabb cikkeinket. (Ez a szolgáltatás ingyenes!)

Kiemelt

Bajnokok Ligája-döntő újratöltve
Legutóbb tavaly szep­temberben vendégeskedett Magyarországon a Vardar, 27-25-re győzött, s az a veszprémi vereség Ljubomir Vranjes edző állásába került.

Poszt-trauma

Gyurcsányék az SZDSZ hangján gyalázzák a magyarokat
El a kezekkel a kommunistáktól!

Poszt-trauma

Abortusz mint prevenció
A szimbolikus ügy nem tartozik a főpolgármester kompetenciája alá.

Poszt-trauma

Meddig tarthatja meg ebül szerzett pozícióját Mohács polgármestere?
Nagyon erős felkiáltójel került a végül „megválasztott” Csorbai neve mellé.

Poszt-trauma

Balos tempó Budapesten
Karácsonyék ennyire félnek?

Premier League

Mit tegyünk, ha Kloppal csal a feleségünk?
Különösen fájó lehet egy Manchester United szurkolónak, hogy fut a Liverpool szekere. A legnehezebb talán az egészben, hogy a siker kulcsát, Jürgen Kloppot képtelenség nem szeretni.

Nincs megállás

Karácsonynak lesz stop, nem a stadionoknak
Nem fogja tudni leállítani a nagy világversenyekhez kapcsolódó létesítmény fejlesztéseket Karácsony Gergely, mivel azok kiemelt beruházások és állami tulajdonú területen valósulnak meg.

Aktuális

Eldugult szűrő
Diákverésről, százmilliós kártérítésről érkeztek a hírek. A két és fél ezres Heves megyei kisváros lakosai azt kérdezik: tudják-e, ki az igazi károsult Gyöngyöspatán?

Fricz Tamás blogja

Itt járt „Európa” a budapesti kampányban
Több magyar ellenzéki politikus is részt vett egy találkozón a romkocsmák környékén, amelyet többek között a Vote4Budapest, illetve a Night Embassy of Budapest szervezett.

Hirdetés

Vissza az oldal tetejére
Tisztelt olvasóink!
A Magyar Nemzet teljes archívumának feltöltése folyamatban van. Hamarosan az összes korábbi cikk elérhető lesz, addig szíves türelmüket kérjük.
a Magyar Nemzet szerkesztősége

A weboldalon sütiket használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújtsuk. Részletes leírás …