Vádat emelhetnek Gyenesei ellen + Videó

Vádemelési javaslattal lezárta a Gyenesei István ellen magánokirat-hamisítás miatt folytatott nyomozást a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság – értesült a Magyar Nemzet.

BL
2012. 05. 05. 3:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ismert, a nyomozás azért indult, mert Gyenesei István olyan beadványt juttatott el a Somogy Megyei Területi Választási Bizottsághoz tavaly, mely szerint Ormai István lemondott megyei képviselői mandátumáról. A politikus – aki korábban szakított a Somogyért Egyesülettel – ezt követően közölte a bizottsággal, hogy nem mondott le a tisztségről. Azt állította, hogy a Gyeneseiék által benyújtott dokumentumot nem írta alá, csak egy dátum nélküli biankó nyilatkozatot, de azt is egy évvel korábban, presszió alatt.


Mint az a szombati Magyar Nemzetben olvasható, az eljárás során a rendőrség egyedül a Gyurcsány-kormány önkormányzati miniszterét hallgatta ki gyanúsítottként. Az iratok pénteken meg is érkeztek a Székesfehérvári Városi Ügyészségre, ahol 30 nap alatt dönthetnek a javaslatról.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.