Zöldbárók a szocialistáknál

A szocialisták saját klientúrájukat féltik – így reagált a vidékfejlesztési tárca az MSZP keddi bejelentésére.

TK
2012. 06. 13. 2:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb, ezúttal egy Bács-Kiskun megyei földbérletpályázat eredménye miatt tesz feljelentést a szocialista párt. Gőgös Zoltán az MSZP keddi sajtótájékoztatóján elmondta: a borsodi mezőségi állami földek haszonbérbe adásánál – Ángyán József volt államtitkár vádjaira támaszkodva – gyanított hivatali visszaélés után egy másik ügyben is az ügyészséghez fordulnak. Elmondása szerint a kormány bűne, hogy Kaskantyún az egy tanyasi családi gazdálkodó által bérelt állami földeket a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet (NFA) egy másik, három faluval távolabb lakó, szintén birkatartó gazdának ítélte meg.

„A szocialista párt és Gőgös Zoltán részéről azért tapasztalható nagy felhördülés, mert a jelenlegi kormány valóban a vidék és a gazdálkodók érdekeit képviseli, egyúttal a szocialistákhoz köthető gigabirtokok kivételezett helyzetének felszámolására törekszik” – reagált a Magyar Nemzet megkeresésére a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM).

Rámutattak: a szocialisták saját klientúrájukat féltik, mert a kormány eltökélt szándéka, hogy visszaveszi a zöldbáróktól a földet, és a helyi családi gazdálkodóknak adja bérbe.

További részletek a Magyar Nemzet szerdai számában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.