Semjén: Karaktergyilkosságot próbálnak elkövetni ellenem

A miniszerelnök-helyettes visszautasította az őt a diplomája kapcsán ért erkölcsi természetű vádakat. Leszögezte: a nemzet újraegyesítéséért minden támadást elvisel.

BL
2012. 12. 08. 11:57
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kezdetektől fogva teljes nyíltsággal és nyitottsággal kezeltem a diplomám ügyét – kezdte beszédét Semjén Zsolt, kiemelve, hogy közzétett minden dokumentumot az interneten. Megjegyezte: az ELTE-dolgozata az egyetemnek meg sem volt. „Teljes nyitottság és teljes nyilvánosság volt” – mondta. Arra is emlékeztetett, hogy tíz féléven keresztül az összes bizonyítványa jeles vagy kitűnő és a diplomája is jeles volt. A politikus felhívta arra is a figyelmet, hogy úgy gondolja, az ELTE tanárait akkor és most sem lehetett jobboldali elfogultsággal vádolni. „A szakmai kompetenciám és hozzáértésem nem kérdőjelezhető meg” – húzta alá. Hozzátette: senki elől nem titkolt el soha semmit.

Karaktergyilkosságot próbálnak elkövetni

Mindenben az ELTE oktatóinak intenciói szerint járt el, akiknek a vitatott szövegeket szükségszerűen ismerniük kellett. Ha bármilyen tudományetikai vétséget követtem volna el, miért nem jelezték akkor? – tette fel a kérdést. „Miért most, 20 év után akarnak pellengérre állítani?”

Semjén Zsolt elmondta: teljesen jóhiszeműen járt el akkor és most is, ezért minden erkölcsi természetű vádat visszautasít. – Politikai ellenfeleim „fekete PR-ral” karaktergyilkosságot próbálnak elkövetni ellenem. Nem találnak fogást, most ezt az ürügyet próbálják felhasználni ellenem – tette hozzá.

A politikai harcra készen állok, de családi vagy személyes ügy mögé bújtatott harcot tisztességtelennek tartom, de elviselem – jelentett ki Semjén Zsolt. Leszögezte, életcélja és küldetése a magyar nemzet újraegyesítésének szolgálatára szól. „Évi 150 ezer új magyar állampolgár, akikért mindent elviselek” – zárta szavait a miniszterelnök-helyettes, majd elhagyta a termet.

Lezártnak tekintik

Ismert, az ELTE bizottsága pénteken tette közzé hivatalos állásfoglalását Semjén Zsolt szociológiai szakdolgozatával kapcsolatban. Tausz Katalin bejelentette, nem lesz további vizsgálat a társadalomtudományi karon, azt ugyanakkor a háromtagú vizsgálóbizottság megállapította, hogy „súlyos tudományetikai vétség történt”. A Miniszerelnökség erre reagálva azt közölte, hogy a külföldön tartózkodó Semjén Zsolt ezzel – az egyetemmel együtt – véglegesen és hivatalosan is lezártnak tekinti a témát. Az etikai támadást akkor is visszautasította.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem már november 30-án úgy döntött, hogy lezártnak tekinti Semjén Zsoltnak az intézmény jogelődjénél megvédett doktorijának ügyét. A miniszterelnök-helyettes korábban üdvözölte, hogy az ELTE lehetőséget ad a diplomamunkájával kapcsolatos vádak végérvényes tisztázására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.