Farkas Flórián baráti kezet nyújtott McCainnek

A Lungo Drom elnöke levélben tételesen cáfolta McCain kijelentését.

HZS
2014. 12. 11. 17:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Farkas Flórián közölte: levelében – politikai teljesítményeinek elismerése mellett – visszautasította John McCain Orbán Viktort fasiszta diktátornak minősítő szavait. A Lungo Drom elnöke tájékoztatta John McCaint „mindazon tényekről, amelyek tételesen cáfolják a szenátor – talán meggondolatlan – állításait”.

Hozzátette: a levelet csütörtökön hivatalosan elküldte André Goodfriendnek, az Egyesült Államok budapesti ügyvivőjének tájékoztatásként. Ahogy John McCainnek, úgy André Goodfriendnek is hangsúlyozta: levelét tekintsék „baráti kinyújtott kéznek”, amelyet fogadjanak el „a durva állítások nyilvános felülbírálatával”.

Mint ismert, a republikánus szenátor azt mondta: „egy nemzet annak a határára került, hogy feladja a szuverenitását egy újfasiszta diktátornak, aki ágyba bújik Vlagyimir Putyinnal, és mi a Gazdagok és szépek szappanopera producerét küldjük nagykövetnek”.

A magyar miniszterelnökhöz erre úgy reagált, hogy szerinte az ominózus mondatok a gazdájukat minősítik, ugyanakkor hozzátette, hogy neki nem kell semmilyen szélsőséges megnyilvánulással foglalkoznia, mert „az elterelné a figyelmünket”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.