Fidesz: A baloldal reménytelenségbe taszította családok százezreit

A Fidesz szerint ma a legmélyebb szegénységben élőknek is segítő kezet nyújt a kormány.

RZ
2015. 01. 17. 14:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyobbik kormánypárt szombaton ezt arra reagálva közölte, hogy az MSZP több olyan javaslatot fogalmazott meg, amelyekkel szerintük csökkenthető lenne a szegénység, ezek egyike egy olyan állami átvevő és továbbértékesítő hálózat létrehozása, amely minden településen megvásárolná a háztáji terményeket.

A Fidesz az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményében azt írta, a baloldal mélyszegénységbe és reménytelenségbe taszította családok százezreit, a sorozatos megszorításokkal elszegényítette a családokat, és tömegeket ítélt segélyre.

Rámutattak: Magyarország mára maga mögött hagyta a kudarcokkal teli korszakot, az ország tartós növekedési pályára állt, és az Európai Unió tagállamai közül a legjobban teljesít a munkanélküliségi elleni küzdelemben, ellentétben a szocialisták kormányzásával, amikor megduplázták az állástalanságot. Ma a legnehezebb helyzetben lévők is segély helyett munkát és érte fizetést kapnak. A legszegényebb családokat ingyenes gyermekétkeztetéssel és ingyenes tankönyvellátással segítik. A családi adórendszer idén is 230 milliárd forintot hagy a gyermeket nevelők zsebében, és jövő évtől több lépcsőben megduplázzák a kétgyermekesek családi adókedvezményét – sorolták az intézkedéseket.

A közleményben hangsúlyozták: megőrzik a rezsicsökkentést, soha többé nem hagyják, hogy a magyarok fizessék Európa legdrágább energiaárait, ahogy az a Gyurcsány–Bajnai-kormányok alatt volt. A bankok elszámoltatásával és a forintosítással 1,3 millió családot szabadítanak meg a devizahitel-csapdától, amelyet szintén a szocialisták okoztak – emlékeztetnek.

A Fidesz közölte, a 2010-es kormányváltás óta a nyugdíjak és fizetések értéke nő, a magyarok bérét továbbra is Európa egyik legalacsonyabb adókulcsa terheli, és idén is folytatják a béremelési programokat a pedagógusoknál, a rendőröknél és a katonáknál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.