Vizsgálja Habony Árpád vagyonát a NAV

Az Együtt kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot.

SZF
2015. 05. 07. 9:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Tájékoztatom, hogy a közérdekű bejelentésben szereplő adózó ügyében a szükségessé vált intézkedéseket megtettem” – válaszolta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ellenőrzési főosztálya Szigetvári Viktornak, aki vagyonosodási vizsgálatot kezdeményezett Habony Árpád ellen. Az Együtt elnöke a NAV illetékesétől azt a tájékoztatást kapta: az adóhatóság dönthetett volna úgy, hogy nem intézkedik, ám a bejelentést értékelhetőnek ítélte. Az adóhatóság írásos válaszában azt jelezte, hogy a megtett intézkedésekről, az esetleges vizsgálatokról és eredményükről további tájékoztatást nem ad – olvasható a lapban.

Habony 50 százalékban tulajdonosa az áprilisban megalapított Modern Media Group Befektetési és Vagyonkezelő (MMG) Zrt.-nek, amely médiabirodalom kialakítására készül. Ennek ellenére – mint arra a Népszabadság felhívja a figyelmet –, senki sem tudja, hogy miből él: sem a Fidesszel, sem a Miniszterelnökséggel nincs szerződéses kapcsolatban, munkaviszonyáról nem tudni semmit, a nevén lévő vállalkozások az elmúlt években nem jövedelmeztek. A médiában viszont viszont sorra jelennek meg beszámolók fényűző életviteléről.

Április közepén a Demokratikus Koalíció a Századvégnél érdeklődött a vagyonosodást illetően.

Megkerestük a NAV-ot további információkért, akiktől az alábbi választ kaptuk: „Minden konkrét adózóra vonatkozó adóügyi információ az adótitok körébe tartozik, amelyet ennélfogva a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nem hozhat nyilvánosságra\".

Néhány hete Orbán Viktor is megszólalt Habony Árpáddal kapcsolatban. Akkor a miniszterelnök azt mondta, hogy „semmiféle hivatalos kapcsolatban nem állunk vele”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.