Követelik a pénzüket a Kliktől a pedagógusok

Perrel fenyegetőzik a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete.

MNO
2015. 11. 18. 17:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hónapok óta nem utalja ki a pedagógusok bérét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) szerint. Mendrey László PDSZ-elnök a Klik vezetőjéhez, Hanesz Józsefhez intézett levelében azt írja: „a járandóságok hónapok óta húzódó – etikátlan és jogszerűtlen – ki nem fizetése komoly financiális problémát okoz kollégáinknak”. Hozzátette:

„A hozzánk fordulók nevében és személyes érintettségem okán felszólítom Önt, hogy haladéktalanul intézkedjen a jogtalanul visszatartott jövedelmek – a mindenkori kamatszámítási módon megnövelt – azonnali kifizetése érdekében. Ennek elmaradása esetén kénytelen leszek a megfelelő jogi lépéseket megtenni.”

A PDSZ munkalassító sztrájkkal is fenyegeti a Kliket, méghozzá a hétvégén elfogadott Etikai Kódex miatt. A Klik fizetési elmaradása egyébként több intézményben okozott fennakadásokat, például nem adhatnak fel leveleket a Magyar Postán, másutt pedig a kisebb felújításokkal akadtak el, mert a kivitelezők nem szívesen dolgoznak iskoláknak a Klik tartozásai miatt. Szeptemberben már a szülőktől kértek segítséget az iskolák. Amint arról augusztusban beszámoltunk: a Klik többmilliárdos közműtartozással is küszködik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.