Rogán Antal feltalálótársa ellen indulhat nyomozás

Nagyon jutányosan szerzett műemlékvédett ingatlant Rogán offshore hátterű ismerőse, Csík Balázs.

Magyar Nemzet
2016. 09. 02. 20:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Feljelentéskiegészítést rendelt el a Fővárosi Főügyészség egy V. kerületi ingatlaneladással összefüggésben – írja a Nol.hu. A lakáshoz rendkívül előnyös áron juthatott hozzá Csík Balázs, az offshore hátterű Hunguard Zrt. társtulajdonosa, Rogán Antal feltalálótársa. Mindez a főügyészség azon leveléből derül ki, amelyet a feljelentéseiről ismert Tényi Istvánnak küldtek.

Tényi augusztus 12-én tett bejelentést hivatali visszaélés gyanújával lapunk cikke nyomán. Csík 2012-ben, amikor még Rogán Antal volt a kerület polgármestere, úgy szerezhetett meg egy műemléki védelem alatt álló és 11,6 millió forintnyi, az önkormányzatot illető jelzálogjoggal terhelt ingatlant, hogy a vételárat kamatmentesen egyenlíthette ki.



Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.