Együtt: Rendőrsorfal takarta el az aláírásgyűjtő standot

A párt aktivistái szerint akadályozták tevékenységüket, a rendőrség cáfol.

MNO
2017. 02. 08. 7:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rendőrsorfal állta el az Együtt kitelepült olimpiai aláírásgyűjtő standját a Határ úti aluljáróban – írja az ellenzéki törpepárt pesterzsébeti-kispesti szekciója Facebook-oldalán.

 

„Ma a kitelepülésünk kezdetén két illegálisan áruló nőt igazoltatott három rendőr. Pár perc múlva megjelent még öt rendőr. Látszólag a hölgyek adatait vették fel, de körülbelül egy óra múlva már roppant idegesítő volt, hogy nyolc rendőr áll sorfalat a pultunk előtt. Először Robi kérdezte meg a rendőröket, hogy talán csak nem minket vegzálni küldték ki őket. A rendőr válasza az volt, hogy ezt nem cáfolja. Amikor az aláírók is megkérdezték, hogy miért akadályozzák az aláírást a rendőrök, Ibolya megkérte a rendőröket, hogy álljanak már arrébb, mert megfélemlítik az embereket. Két perce félreálltak, majd újra felálltak a pultjaink előtt sorfalként. Akkor én mentem oda, és egy kicsit idegesebben és hangosabban kértem számon, hogy egy demokratikus országban rendőrségi bejelentés mellett miért akadályozzák a népszavazási aláírásgyűjtést. Az egyik rendőr lángvörös lett, de nem mondták, hogy nem ezért vannak itt. Abban a percben, amikor elkezdtünk összepakolni, azonnal elhagyta az aluljárót a nyolc rendőr, és az illegális árusok folytatták az árusítást” – áll a beszámolóban.

A rendőrség sem hagyta szó nélkül az ügyet, miután a sajtóban több helyen is megjelent az Együtt aktivisták panasza, a 444.hunak elmondták: 

„A sajtóban közölt közösségioldal-bejegyzéssel ellentétben a rendőrök nem álltak sorfalat az aláírásgyűjtő pult körül. Ezzel szemben tény, hogy a BRFK két rendőre intézkedett Budapesten, a Határ úti metrómegállóban, mert a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága részéről körözött személyről érkezett bejelentés. Amint az a felvételen is látszik, a helyszínen csak két rendőr intézkedett, a többi formaruhás személy nem rendőr, így a közösségi oldalról átvett cikkben közölt állítás, mely szerint rendőrsorfal vette körül az aláírásgyűjtő pultot, nem felel meg a valóságnak. Tájékoztatjuk továbbá, hogy az intézkedés időtartamát – tekintettel arra, hogy körözött személlyel szemben kellett intézkedni – a szakszerűség indokolta. A rendőrök a körözött személyt elfogták és előállították.”

Az Együtt a múlt héten az egyik XVI. kerületi rendelőintézet előtt állította fel aláírásgyűjtő standját. A rendelőintézet vezetője kihívta rájuk a rendőrséget arra hivatkozva, hogy akadályozzák a mentők ki- és bejutását az intézetbe. A rendőrök végül kimentek, de az Együtt pultjai maradhattak. Az intézetvezető azonban nem adta fel ilyen könnyen, és később duguláselhárításra hivatkozva hívott egy szippantókocsit, így az aktivisták iszonyatos bűzben folytatják az aláírásgyűjtést.

Szegeden az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) biztonsági szolgálata nem nézte jó szemmel a Magyar Kétfarkú Kutya Párt embereinek aláírásgyűjtő akcióját – erről a párt egyik helyi aktivistája beszélt a HVG-nek. Véleménye szerint állami intézményként valószínűleg kínos volt a TIK-nek, hogy pont előttük kampányolnak az olimpia ellen.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.