Ügyészcserét kért a lúgos támadás áldozata

Renner Erika levélben fordult a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjéhez. Ám az ügyész kizárására tett indítványt elutasították.

Lándori Tamás
2017. 08. 17. 4:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „lúgos orvos” áldozataként ismert Renner Erika levélben fordult a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség vezetőjéhez annak érdekében, hogy a vádat a megismételt másodfokú eljárásban ne az az ügyész képviselje, aki a Fővárosi Ítélőtábla előtt korábban eljárt az ügyben – tudta meg lapunk a sértettől, aki levélben szakmai és emberi kifogásokat emelt Péter Gyöngyivel szemben.

Egyebek között nehezményezte, hogy az ügyész – a vádlott ügyvédjének indítványát elfogadva – kérte annak újbóli orvosi kivizsgálását, hogy Renner sérülései maradandók-e. A sértett úgy érzi, az ügyész ezzel kétségbe vonta sebei súlyosságát. A levél ezenkívül felrója a vádhatóság képviselőjének, hogy túl passzív volt a tárgyalások alatt, az orvos szakértőkhöz például egyáltalán nem intézett kérdéseket.

Ezeken túl az írás idéz egy Facebook-hozzászólást, amit a vádlott, Bene Krisztián jelenlegi párja írt. G. Noémi szerint Péter Gyöngyi ügyész az egyik tárgyalás szünetében azt mondta Bene védőjének, Szekér Gyulának, ő sem tudja elképzelni, hogy ha Bene lett volna a maszkos támadó, Renner ne ismerte volna fel. (A bejegyzést jegyző G. Noémi ennek kapcsán azért nevezi aljasnak az ügyésznőt, mert egy órával később a férfi előzetes letartóztatására tett indítványt.) Renner Erika a fent említett hozzászólásban írtakat tartja az ügyészcsere melletti legsúlyosabb érvnek.

Megkerestük a levél címzettjét, Ihász Sándor főügyészt, aki közölte, az ügyész kizárására tett indítványt elutasították, e választ már postára adták. Renner Erika egyébként lapunknak azt mondta, levelét nem kizárási indítványnak szánta, csak egy kérést fogalmazott meg. Ihász erre úgy reagált, az ügyészség eljárásrendje nem ismer olyat, hogy „csak egy kérés”. – A beadványokat a tartalmuk szerint vagyunk kötelesek elbírálni – szögezte le a főügyészség vezetője, hozzáfűzve, a szóban forgó levél a tartalma alapján egy kizárási indítvány. Ihász egyértelművé tette, álláspontjuk szerint Péter Gyöngyi a törvényeknek és a szakmai szabályoknak megfelelően járt el, és nem tanúsított olyan magatartást, ami miatt az elfogultsága lenne feltételezhető.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.