Simicska: A Jobbiknak van pénze, én üzletet kötök velük

Nem támogatja anyagilag a Jobbikot Simicska Lajos, bár rájuk szavazna – nyilatkozta lapunk tulajdonosa az RTL Klubnak.

MN
2017. 11. 29. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cáfolta Simicska Lajos azokat a kormánypárti állításokat, hogy megvásárolta – Orbán Viktor szavaival élve „csicskapárttá” tette – a Jobbikot.

A nagyvállalkozó az RTL Klub kérdésére beszélt a Jobbikhoz fűződő kapcsolatáról és pártszimpátiájáról, de azt nem ismerte el, hogy valaha is pénzzel, anyagilag támogatta volna a jobboldali ellenzéki pártot.

A telefonos interjú az RTL Klub kora esti híradójában hangzott el:

– A Jobbikot támogatja egyébként?
– Mit ért ezen? Persze, rájuk fogok szavazni, hogyha ezt kérdi.

– És anyagilag?
– Anyagilag? Kötök velük szerződéseket ( ), de összesen ennyi.

– Ugye a plakátokról szól, amire utalt. De pénzzel vagy anyagi erőforrásokkal?
– Nem, pénzük van, én pedig üzletet kötök velük, és egyébként meg hirdetek.

Az RTL már kedden is megszólaltatta Simicska Lajost, mivel a vállalkozó a kormány egyik nemzeti konzultációs plakátjára az általa elhíresült, a miniszterelnököt szidalmazó feliratot festett. Mint mondta, bosszantotta a hazug és álságos kampány, ezért nyilvánított véleményt.

A keddi híradóban Simicska Lajos ugyanakkor azt is elmondta, atombombák nincsenek ebben az országban, folyamatok vannak a politikában – és arról is beszélt, hogy ezt az országot csak emberek tudják megváltoztatni.

Lapunk tulajdonosa szerint Orbán Viktor maffiaállamot épített ki, lebontotta a demokráciát, de ebben neki is személyes felelőssége van – a miniszerelnök elleni információk kiteregetése pedig felérne öngyilkossággal.

Orbán Viktor egyik legjobb barátját, Mészáros Lőrincet tehetségtelen senkinek tartja: „Mindig is az volt, és az is marad” – fogalmazott az ezzel kapcsolatos kérdésre.

Simicska felidézte, hogy már 2014-ben, a választás után úgy látta, nem demokratikus irányba mutatnak a kormány intézkedései. Arról beszélt, hogy a miniszterelnök elmondta neki, milyen tervei vannak a következő négy évre, amelyekkel ő nem értett egyet, és közölte Orbánnal, hogy ebben nem tud részt venni.

„Ehhez tartom magam mind a mai napig” – hangsúlyozta Simicska, hozzátéve, hogy a kormányfő erre megrántotta a vállát, és azt reagálta:

„Értsd meg, Lajos, másodszor van kétharmadom, és ezt most muszáj megpróbálnom!”

Simicska Lajos ekkor felhívta a miniszterelnök figyelmét arra, hogy nem ebben állapodtak meg.

A Jobbik egyébként úgy látja, hogy más lehetőségük nem is nagyon lenne, mint az egykor Fidesz-közeli, mára ellenzékivé váló üzletemberrel üzletelni – képviselőjük, Mirkóczki Ádám szerint a többi ellenzéki párt is hasonló helyzetbe kerülne, ha plakátkampányba kezdene.

A Jobbik hirdetéseit törvényi úton, valószínűleg alkotmányellenesen próbálja megakadályozni a Fidesz: a plakáttörvénnyel próbálta ellehetetleníteni a párt hirdetéseit. 

Jobbik válaszul 1100 saját plakáthelyet vásárolt Simicska Lajos cégeitől, de a megtorlásra kijelölt kormányhivataloknak a magántulajdon védelme sem szempont, letépik a saját helyre, saját pénzből kihelyezett Jobbik-hirdetéseket is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.