Civilek elleni összefogásra kéri a magyar városokat a kaposvári polgármester

Jobb félni, mint megijedni – ismételgette a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke.

MN
2017. 12. 19. 11:06
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az utóbbi hetekben polgármester-kollégáimmal együtt sokan aggodalommal figyeljük a Brüsszelből és Soros György környékéről érkező híreket” – kezdte sajtótájékoztatóján Szita Károly.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere arról beszélt, hogy szerinte veszélybe került a biztonság és a nyugalom, ezért a polgármestereket levélben kereste meg, hogy a következő év első felében beszéljenek erről, és el tudják hárítani a „veszélyt”, amely a településeikre leselkedik. 

Mindezt azzal magyarázta, hogy

Szerinte „a szervezkedések el is kezdődtek”, és hazánkban megjelentek a „bevándorlást szervező irodák”, ugyanis érkezett két bejelentés, Pécsre és Debrecenbe.

Arra a kérdésre, milyen bizonyítékok vannak arra, hogy a civilek bevándorlás szervezésével akarnak foglalkozni, arról beszélt, hogy Kaposváron négy civil szervezet jelent meg egy összejövetelen, az egyik pedig megkereste. A szervezet azt mondta, közölték vele, hogy lesz egy pályázati kiírás, amelyben százmillió forintot osztanának fel. Ehhez „kiképzésen” kell részt venni, ahol megtanulják, hogyan lehet hálózatokat szervezni és pénzt szerezni. Ezt követően kapnak egy állandó jellegű mentort. „Én nem kívánom az ördögöt a falra festeni, de jobb félni, mint megijedni” – mondta.

A sajtótájékoztatón munkatársunk felvetette, hogy az említett pécsi civil szervezet rendszeresen beszámolókat készít, hogy milyen programokat hajtott végre, és ebben nincs nyoma bevándorlással kapcsolatos programnak. Ha törvényesen működik a szervezet, miért gondolja megengedhető gyakorlatnak, hogy Pécsen a helyi polgárokat, vállalkozókat, szervezeteket arra kérik fel, ne fogadják be? – tette fel a kérdést, Szita Károly pedig megint azzal érvelt, hogy „jobb félni, mint megijedni”, plusz felidézte a már említett kaposvári találkozót.

Ha beigazolódik, hogy a szervezet csak ételt oszt, és azt a karitatív tevékenységet végzi, amelyet korábban, a város is támogatni fogja – mondta.

Szita Károly levelét a volt SZDSZ-es Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere is megkapta, a szövegről készült fotót pedig közzétette Facebook-oldalán.

Emlékezetes: a pécsi közgyűlés kormánypárti többsége múlt csütörtökön elfogadta Páva Zsolt fideszes polgármester javaslatát, amelyben felszólítottak minden pécsi polgárt, vállalkozót és szervezetet, hogy ne adjon el és ne adjon bérbe semmilyen helyiséget a Soros György alapítványa által támogatott Az Emberség Erejével (AEE) civil szervezetnek. Így az nem tudott beköltözni tervezett irodájába, mert a tulajdonos nem akart konfrontálódni senkivel.

A Magyar Nemzetnek hétfőn Mester Zoltán, az AEE szóvivője azt mondta, megkereste őket a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet, és a segítségükkel bírósághoz fordulnak a pécsi önkormányzat minden valóságot nélkülöző nyilatkozata miatt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.