Listája van a Jobbiknak arról, hol laknak a menekültek

Tizenhét településen 457 legális menekültről tud a párt, nyilvánosságra hozták a befogadók listáját.

Koncz Tamás
2018. 01. 31. 18:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánosságra hozta a Jobbik azoknak a településeknek a listáját, ahol bevándorlók, menekültek vagy oltalmazotti státuszban lévők élnek.

Az ellenzéki párt közérdekűadat-igénylésére, jellemzően kisebb települések jegyzői adtak ki adatokat, megyeszékhelyek nem. A bemutatott lista 17 települést tartalmaz az ország minden részéről – ezekben összesen 457 befogadott él. Vannak települések, amelyek már több mint tíz éve befogadtak egy-egy menekültet – írja honlapján a Hír TV.

A Jobbik közérdekűadat-igénylésére a többi településnek még egy napja maradt válaszolni.

„Nemcsak ezt van joguk tudni a magyar embereknek, hanem azt is, hogy ezek a migránsok miből élnek, hogy dolgoznak-e és hogy szabadon mozoghatnak-e. Már csak azért is, mert tudjuk, hogy igen sok bűncselekmény derült ki nemrégiben, amit migránsok követtek el Magyarországon” – mondta el sajtótájékoztatóján Hegedűs Lórántné, a párt országgyűlési képviselője.

A települések azonosítása kétélű fegyver: a lakosságnak valóban joga lehet megtudni, hogy hány befogadott él településén, ráadásul rámutat a kormányzati propaganda hazugságára is.

Hiszen a migránsellenes kampány csúcsán derült ki, hogy az elmúlt években 2300 menekültet fogadott be a magyar kormány különösebb hírverés nélkül.

A migránsbűnözés listázással összekötött emlegetése azonban csak tovább gerjesztheti a Magyarországon amúgy is mesterségesen szított idegenellenességet.

Elég, ha az őcsényi esetre gondolunk, amikor oltalmazott státuszú, államilag befogadott nők és gyerekek szálltak volna meg egy panzióban: az érkezésük miatt rémült és feldühödött lakók szinte meglincselték a panzió vezetőjét, kiszúrták autójának kerekeit is.

Erre mondta később azt Orbán Viktor, hogy az őcsényiek határozottan és érthetően fejezték ki véleményüket.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.