Ez a véleménye Farkas Flóriánnak a Romano Krajról

A Hír TV stábja kérdezte meg a miniszterelnöki biztost, mit gondol a titokzatos összejátszó roma szervezetről.

MN
2018. 02. 25. 13:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hiába kérdezte a Hír TV riportere szombaton Apátfalván Farkas Flóriánt a Romano Kraj nevű cigány szervezetről, a miniszterelnöki biztos nem nyilatkozott.

„Nem kívánok nyilatkozni” – közölte Farkas Flórián, és átsétált egy másik helyiségbe.

A Lungo Drom elnöke országjárása egyik állomásán tartózkodott, ahol elmondta, a magyar cigányság nem akarja, hogy migránsországgá váljon Magyarország, ezért áll a Fidesz – és a Csongrád megyei 4-es választókerületben – Lázár János mellé. „Nem mindegy, hogy milyen tömeggel jönnek, vagy egyáltalán jönnek-e a bevándorlók, illetve mekkora békétlenséget okoznak, és mennyire kockáztatják a felzárkózási programot. Az is fontos, hogy ez a sikeres felzárkózási program folytatódjon. Ennek érdekében a magyarországi cigányság össze is fog, és remélem, minél többen vesznek részt a szavazáson” – fogalmazott a Makói Híradó beszámolója szerint.

Mindenképp figyelemre méltó, hogy a miniszterelnöki biztos válaszra sem méltatta a Hír TV stábját, mert így nem derült ki, mi a véleménye a Célpont című műsor által bemutatott szavazatvásárlási ügyről. A Hír TV műsora szerint hatmilliárdos költségvetési csalás elkövetőivel szövetkeztek a roma szavazatok megszerzéséért a csongrádi fideszesek. A műsor szerint az ügyben érintett a Romano Kraj, ugyanis a szervezet elnöke, Horváth József politikai védettségért cserébe azt ígérte a kormánypártnak, hogy a csongrádi romák és a cigánysorokon élő szegények a Fideszre szavaznak majd a parlamenti választáson, nem mellesleg a hódmezővásárhelyi polgármester-választás lesz a főpróba.

A Célpont információi szerint egy szegedi roma politikus és joghallgató, Rafael Lion feladata a szervezés, aki a csongrádi Romano Kraj kulcsembere. A Célpont két hónapja folytat oknyomozást a Romano Kraj dolgai után. E szerint nagyjából nyolcvanezer ember személyes adatait szerezték meg cigány holokausztos csalássorozattal: pénzt ígérve begyűjtötték az aláírásokat és a személyes adatokat. Az adatbázis a választás előtt különösen értékes – így alkut kötöttek Lázár Jánossal, hogy a költségvetési csalásban érintett személyek ügyét a lehető legenyhébben bírálják majd el, ha a választáson szállítják a megfelelő számú cigány ember szavazatát.

A riport kapcsán megszólalt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is, aki nem minisztertársától, hanem a Hír TV-től követelte a bizonyítékokat. A szavazatvásárlási ügyben megnevezett személyeket pedig arra biztatta: pereljenek. A jelek szerint Lázár János és a Fidesz megfogadta Szijjártó tanácsát: aljas indokból, nagy nyilvánosság előtt, jelentős érdeksérelmet okozva elkövetett rágalmazás bűncselekménye miatt azonnal feljelentést tesznek a Hír TV és az Index ellen a Célpont című adásban a hódmezővásárhelyi időközi polgármester-választással kapcsolatban elhangzott és az Index által is „híresztelt”, a minisztert érintő rágalmak miatt – közölte a Miniszterelnökségi Sajtóiroda péntek este az állami hírügynökséggel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.