Hiesz György: Nagyot hibázott Molnár Gyula

A városvezető önsorsrontásnak tartja, ahogy egy-két saját jelöltjével elbánt az MSZP.

MN
2018. 02. 13. 6:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyot hibázott Molnár Gyula, amikor Fodor Gábornak ígérte a gyöngyösi választókerületet – mondta a Hír TV Egyenesen című műsorában az országgyűlésiképviselő-jelöltségtől vissza-, az MSZP-ből kilépett Hiesz György.

„Ha azt mondja, hogy »tévedtem, mellényúltam, nem gondoltam át ezt a szövetséget és a te helyzeted«, én akkor azt mondom, »Gyula, kezet rá, és felejtsük el«” – jelentette ki. Arra a kérdésre, hogy van-e még visszaút, közölte, „nincs, nem is szabad, már úgy gondolom”.

A gyöngyösi polgármester szerint a szocialisták elnökének tudnia kellett volna, hogy a Liberálisok elnökét nem fogadják el a helyiek. A városvezető önsorsrontásnak tartja, ahogy egy-két saját jelöltjével elbánt az MSZP.

Kitért arra is, hogy január végén volt egy városi rendezvény, ahol Fodor megkereste, és elmondta, hogy a pártelnökkel egyeztetett, és ő is szeretne Gyöngyösön indulni. Hozzátette, Molnár Gyula tudott erről, „és én valóban nem nagyon tiltakoztam ellene, mert már akkor is kicsit megütött a dolog”.

Molnár Gyula korábban a 24.hu-nak azt mondta, Hiesz György nagyon régen készül arra, hogy ne legyen a szocialista párt polgármestere, ezért alighanem apropónak tekintette ezt a helyzetet. „Fáj az nekem, hogy ki kell mondanom. Bármikor az elmúlt héten a beszélgetések során mondhatta volna, hogy ne menjünk tovább ezen az úton, de nem tette. Azt jelezte nekem, hogy számára a polgármesterség a fontos, a képviselőjelöltséget Botka Laci kérésére vállalta el, és igazából nem szeretne éles kampányhelyzetbe belemenni. Én ezt így értettem, most ő azt mondta, hogy félreértettem, az világos, hogy nem fogjuk tudni feloldani a helyzetet.”

Mint ismeretes, a gyöngyösi körzetben Hiesz György polgármester volt a szocialista jelölt a választásra, mivel az MSZP és a DK korábban megállapodott arról, hogy a gyöngyösi körzetben a szocialisták támogatottja indul. Múlt héten azonban a városvezető a könnyeivel küszködve jelentette be visszalépését, és közölte azt is, hogy elhagyja pártját.

Az, hogy felmerült Fodor Gábor neve is, a helyi szervezeteket igen érzékenyen érintette, a vidéki szocialisták eleve nem rajongtak az ötletért, hogy Fodor Gábor pártjával együttműködjenek. A Liberálisok elnökét leszavazta Gyöngyösön a helyi MSZP, a helyszínen Mesterházy Attilát is felkérték, de nem vállalta a jelöltséget.

Szanyi Tibor, a párt európai parlamenti képviselője a Hír TV Peron című műsorában azt mondta, hogy Orosz Bálint, az MSZP gyöngyösi elnöke indul Hiesz György helyett.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.