Ismét tescós leépítésekről ír a Magyar Idők

Csoportos létszámleépítést jelenthet be a magyarországi Tesco – értesült a kormánypárti napilap. Korábban a vállalat tagadta a hírt.

MN
2018. 02. 01. 6:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az anyavállalat utasítására Magyarországon is egyszerűsítik a vezetői szinteket a munkakörök összevonásával – állítja csütörtöki számában a Magyar Idők.

Egy vezetői értekezlet titkosított dokumentációjára hivatkozik a lap; a jegyzőkönyvben az áruházlánc átalakítási terveinek egy részét ismertették. A Nagy-Britanniában múlt héten bejelentett átalakítások – amelyek a globális hipermarketlánc költségcsökkentő törekvéseit támogatják – a leányvállalatokat is érintik, így például a Tesco Europa csoport részeként a magyarországi áruházakban is munkakörök szűnnek meg. Ám nem csupán a hipermarketekben lévő ügyfélszolgálatok átalakítása következik, ami százas nagyságrendben érinti a vállalat közel 18 ezer fős dolgozói állományát, hanem több más feladatot is átszerveznek – idézi a lap értesüléseit az MTI.

Új rendszert is bevezetnek az áruházakban a következő hónapokban – a Magyar Idők birtokába került dokumentum szerint – az egyes részfolyamatok ellenőrzését, illetve koordinálását végző munkakörök összevonásával. Február és április között megszűnik, illetve átalakul több önálló munkakör. A korábban szerteágazó áruházi vezetői rendszer összevonásával dolgozók munkája válhat feleslegessé. Az új pozícióban alkalmazott munkatársak viszont a jövőben – havonta bruttó 217 600 forintos bérért – nagyobb felelősséggel tartoznak majd a vállalat ügyeiért.

A kiszivárgott tervek szerint a következő három hónapban az ország Tesco-áruházait egy 19 fős csapat járja majd; ők kizárólag az új, Angliából kapott program bevezetésén dolgoznak, hogy minél zökkenőmentesebb legyen az átállás.

Az elmúlt években több lépcsőben az egész nemzetközi piacon véghezvitt átalakítások mögötti szándék az, hogy központilag javítsák a Tesco-csoport eredményességét, illetve lefaragják az elmúlt évek piacvesztéseiből, valamint az anyavállalatnál 2015-ben elkövetett könyvelési csalásból fakadó veszteségeket. Legutóbb tavaly szeptemberben jelentették be, hogy a magyar Tescónál 250 embert elküldenek a központi irodai dolgozók közül – írja a lap.

Már január 29-én is írt a tervezett, csoportos létszám-leépítésről a Magyar Idők, de a Tesco-Global Zrt. akkor tagadta értesülésüket: a vállalat szerint az említett strukturális változások angliai üzletágukat érintik, nincsenek hatással a magyarországi működésre.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.