Szórólapháború Hódmezővásárhelyen: feljelentések lehetnek a listázás miatt

Márki-Zay Péter független polgármesterjelölt úgy sejti, Lázár János hagyta jóvá a gyalázkodó irományokat.

Hutter Marianna
2018. 02. 23. 13:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kampány utolsó néhány napjában nem szeretnék foglalkozni ezzel a kérdéssel – így reagált a hódmezővásárhelyi polgármester-választáson függetlenként induló Márki-Zay Péter arra a kérdésünkre, tesz-e feljelentést az őt hazugként beállító, szimpatizánsait pedig név szerint listázó szórólap miatt. – Azt tudom, hogy többeket nagyon megsértettek ezzel, és ők terveznek feljelentést tenni – mondta, hozzátéve, ő maga sem zárja ki ezt a lehetőséget. 

Érdeklődtünk az iránt is, hogy mit tud a szórólapot kiadójaként feltüntetett „SME”-ről, úgy reagált: nem ismeri őket.
– Viszont tapasztalataim szerint azok, akik Lázár János érdekében cselekednek Hódmezővásárhelyen, nem mernek az ő jóváhagyása nélkül semmit sem tenni. Egészen biztos vagyok abban, hogy ezt Lázár János jóváhagyta – tette hozzá.

Azzal kapcsolatban, hogy Lázárt is támadta a rejtélyes „SME”, ami most listázta a független jelölt támogatóit, Márki-Zay úgy reagált: – Sok hazugság van ezen a listázós szórólapon, ez az aláírás egy közülük. Csak arra tudok gondolni, hogy a gyanút a makói Szirbik Miklós Egyesületre kívánják terelni, de egészen biztos, hogy ezt nem az egyesület írta – felelte ezzel kapcsolatos kérdésünkre Márki-Zay. Egyébként az egyesület is azt állította az Indexnek, hogy nem foglalkoznak politikai kérdésekkel. Lapunk az ügyben kereste Lázár János sajtóval foglalkozó munkatársát. Ő arról beszélt: a miniszter az elmúlt napokban többször arra kért minden polgármesterjelöltet, úgy folytassanak kampányt, hogy ne hozzanak szégyent a városra. Éppen ezért rendkívül szomorúnak tartja, hogy a kampány ilyen irányt vett. A miniszter munkatársa felhívta a figyelmet arra is: az elmúlt hetekben az ugyanezen a néven jegyzett kiadótól – vagyis az SME-től – olyan szórólapok érkeztek, aminek Lázár János és a Fidesz volt a céltáblája.

Az ügyben megszólalt Hegedűs Zoltán is, a Fidesz polgármesterjelöltje. Lapunkhoz eljuttatott reakcióban arról írt: elkeserítőnek tartja, hogy a polgármesteri választási kampány idáig fajult. „A leghatározottabban visszautasítom a gyűlöletkeltésnek, a kirekesztésnek, a közösség megosztásának minden formáját. Elítélem, hogy Hódmezővásárhelyen bárkit is a véleménye, világnézete, politikai vagy vallási hovatartozása miatt megbélyegezzenek” – írta. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Lázár János begyújtotta a kampányrakétákat. Honlapján már egy ideje bepillantást enged a nappalijába is, mostanában pedig riporternek állt. Pénteken rövid interjút készített Hegedűs Zoltánnal, aki kissé megszeppenve ült a miniszter előtt. – Az ember megválogatja, kivel vitatkozik – mondta a fideszes jelölt Lázár azon kérdésére, vajon azért nem vitázott-e Márki-Zayval mert a függetlenként induló aspiráns – szavai szerint – „bolond” vagy mert nincs miről vitázni, avagy félt-e tőle.

A jelek szerint nincs könnyű helyzetben Márki-Zay Péter, mivel az MTI beszámolója szerint a hódmezővásárhelyi közgyűlés többsége Hegedűst támogatja. (KÁ)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.