Távozik a pártból az Orbán fejbe lövésével viccelődő pécsi MSZP-s

Simon József pénteken még nem látott hibát a véres halántékú Orbánt ábrázoló Photoshop-képen. Szombaton lemondott párttagságáról.

MN
2018. 02. 03. 12:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Keresd a hibát a képen! Én nem találok” – ezzel a mondattal kommentálta pénteken Simon József, az MSZP pécsi szervezetének elnökségi tagja az Orbán Viktorról photoshopolt képet, amelyen a miniszterelnök véres fejjel, halántékán golyó ütötte lyukkal látható.

Simon a Pesti Srácok kommentfalára töltötte fel fotót – a kormánypárti portál gyorsan cikké formálta, a Fidesz pedig reagált: Gulyás Gergely frakcióvezető bocsánatkérésre és a képviselő pártból való kizárására szólította fel az MSZP vezetőit.

Mint az Index megjegyzi, a szocialisták visszatámadással reagáltak – arra hivatkoztak, hogy ide vezetett a Fidesz gyűlöletpropagandája, illetve, hogy a kormánypárt sem határolódott el egy fideszes blog munkatársától, aki az Echo TV-ben azt mondta: „Hány Botka László él Magyarországon? Egy él, de az is sok. Tehát egynek sem kell élnie.”

Hogy a színfalak mögött végül mi történt, az nem egyértelmű, mindenesetre Simon József szombaton bejelentette, távozik az MSZP-ből.

„Az erőszak minden formáját elutasítom, kezet soha senkire nem emeltem, de az tény, hogy az utóbbi években néha ökölbe szorult a kezem. Meggondolatlan voltam, és ennek következménye van. A párttagságomról a mai nappal lemondok” – írta az üggyel kapcsolatban Facebook-oldalán Simon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.