Új közbeszerzés még nincs, de már közölték, Papcsák irodája lesz a tanácsadó

Úgy tűnik, a Ferencvárosban már lemutyizták, hogy a parkolási ügyben a fideszes politikus ügyvédi irodája intézkedjen.

MN
2018. 02. 15. 17:18
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagy visszhangot kapó parkolási botrány lezárása volt az egyik napirendi pont a ferencvárosi önkormányzat csütörtöki képviselői-testületi ülésén. A képviselők jóváhagyták a Fev IX. Zrt. (a Ferencvárosi Parkolási Kft. jogutódja) és a Fer-Park 2010 Kft. közti szerződés megszüntetéséről szóló megállapodást, valamint új parkolási közbeszerzési eljárás mellett döntöttek. További részleteket illetően azonban nem foglaltak állást.

Információink szerint ennek ellenére Vörös Attila, a Fev IX. Zrt. elnök-vezérigazgatója az egyébként nyílt testületi ülésen közölte: Papcsák Ferenc egykori fideszes zuglói polgármesternek, az MNB felügyelőbizottsága elnökének ügyvédi irodáját bízzák meg a tanácsadással az új közbeszerzésnél.

A 444.hu tavaly év végén írta meg, hogy Bácskai János polgármester és a kincstárnok feladta a küzdelmet, és a rájuk nehezedő sajtónyomásra hivatkozva felkérték a ferencvárosi képviselő-testületet, hogy bontsanak szerződést Fer-Park 2010 Kft.-vel. A döntéssel hét éve tartó harc zárult le.

Az indoklásban még az is szerepelt, hogy „a feleket szinte heti rendszerességgel éri támadás a sajtón és közösségi oldalakon keresztül a vállalkozási szerződés tárgyát képező szolgáltatás minőségével, költségeivel kapcsolatban”.

A zűrös kerületi parkolásról ugyanis egymás után jelentek meg a hírek. A portál még szeptemberben számolt be arról, hogy 

Baranyi Krisztina, az Együtt ferencvárosi országgyűlési képviselőjelöltje pedig múlt héten azt közölte, hogy hűtlen kezelés, csalás gyanújával, ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz a parkolási káosz miatt. A párt emlékeztetett rá, hogy „Bácskai János hazudott Baranyi Krisztinának és a 444.hunak is, amikor azt állította, hogy Rudits Tibornak, ismertebb nevén a ferencvárosi kéményesnek nem adott az önkormányzat ingyenes parkolási engedélyt a kerület teljes területére”. A közleményben felhívták rá a figyelmet, hogy a polgármester nyilatkozatából az is kiderült, nem csupán a barátjának, Rudits Tibornak van jogszabályellenesen ingyenes parkolási engedélye, de tele egy egész VIP-lista ilyenekkel.

Baranyai korábban olyan dokumentumot is megosztott, melyből az derült ki, hogy elnézően kezelte Ferencváros a helyi parkolási társaság tartozásait.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.