„A valóságot mikor kezdik közvetíteni?” – Juhász Péter kiosztotta a közmédiát

Az Együtt elnöke olyan fideszes ügyekről beszélt, amelyek nem hangzanak el az MTVA műsoraiban.

MN
2018. 03. 24. 7:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb kellemetlen pillanatokat kellett átélnie péntek este is a 80 milliárd forint közpénzből fenntartott közmédia munkatársainak: Juhász Péter, az Együtt elnöke olyan fideszes ügyekről beszélt, amelyek nem hangzanak el a köztévében, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselőjelöltje pedig szétkotkodálta az adást.

Juhász Pétert azzal konferálták fel, hogy a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) a törvényi kötelezettségén túl is lehetőséget ad a listavezetőknek. Ám az Együtt elnöke szerint ez félrevezető állítás, mert ő utoljára négy éve járt a köztévében. Meg is kérdezte a műsorvezetőt, mikor hívják meg legközelebb, majd abban maradtak, hogy a műsor szerkesztőjével egyeztessen erről.

„A valóságot mikor kezdik közvetíteni, vagy legalább politikusoknak lehetőséget adni?” – tette föl a kérdést a pártelnök, felhívva a figyelmet, vajon miért nem foglalkozik a köztévé a következő ügyekkel: Szatmáry Kristóf fideszes képviselő, a Miniszterelnökségnek a kereskedelempolitika kormányzati összehangolásáért felelős miniszteri biztosa évi 30 millió forintos jövedelmet titkol el; Semjén Zsolt kormányfőhelyettes, a KDNP elnöke ellen a svéd rendőrség nyomoz; 1300 milliót találtak Szabó Zsolt fideszes képviselőnek, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkárának számláján, mégsem mentek úgy kamerával utána, mint Simon Gábor MSZP-politikus után négy éve.

Juhász Péter azt is elmondta, hogy Rogán Antal propagandaminiszter ellen az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) nyomoz, és a politikus bűnözőnek nevezhető egy bírósági ítélet alapján. Hozzátette: „80 milliárdot költünk, és álhíreket közvetítenek”.

Az Együtt elnöke fényképekkel hívta föl a figyelmet Orbán Viktor miniszterelnök haciendájára, Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester és nagyvállalkozó impozáns házára, Orbán Ráhelnek, a kormányfő leányának évi 15 milliós tandíjára és két szállodájára.

Amikor a műsorvezető jelezte, hogy lejárt az öt perc, Juhász azt mondta, ne vegye személyes sértésnek, de „az önök ideje meg április 8-án jár le”. Majd végül ismét azt firtatta, mikor hívják meg ismét a közmédia stúdiójába, hiszen az hangzott el, hogy törvényi kötelezettségen túl is van lehetőségük az ellenzéki szereplőknek.

Hozzátette: „Nem szégyellik magukat, amikor tükörbe néznek, hogy kiszolgálják és védik ezeket a bűnözőket, becsületes embereket aláznak meg?”

A héten Mirkóczki Ádám, a Jobbik szóvivője is felháborodását fejezte ki, hogy a közmédia „összevissza hazudozik” a legerősebb ellenzéki pártról. Hajnal Miklós, a Momentum szóvivője sem kertelt, és a zűrös fideszes ügyekre hívta föl a figyelmet, majd faképnél hagyta a műsorvezetőt, és távozott a stúdióból.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.