Következő mérkőzések
Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Baloldali politikus állt a Jobbik jelöltje mögé Körmenden

Vas megye 3-ban Bana Tibort támogatja Wrzava Pál, mert szerinte így lehet leváltani az Orbán-rendszert.

MN
2018. 03. 28. 11:11
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2014-es baloldali összefogás jelöltje egykori ellenfelét, Bana Tibort, a Jobbik indulóját tartja a legesélyesebb ellenzéki aspiránsnak, ezért őt támogatja Vas megye 3-as számú egyéni választókerületében.

Facebook-bejegyzésében Wrzava Pál azt írta: „Vannak pillanatok, mikor az ember csak ül, és elgondolkodik. Itt a Vas 3. sz. választási körzetben V. Németh Zsolt, a Fidesz képviselője ellen csak egy képviselőnek van sansza nyerni. Más kérdés a pártlista, és más kérdés az egyéni szavazati jogunk, de ha a jelenlegi regnáló hatalom leváltásáról van szó, és betartom az ajánlásokat, tehát a legesélyesebb egyéni képviselőre adom a szavazatomat”.

Hozzátette ugyanakkor, hogy „soha nem cseresznyéztem egy tálból Tibivel, de korrekt embernek ismertem meg az egykori ellenfelemet. Így a szavazatom az övé, mert lényeg a lényeg leváltani az orbáni rendszert”.

A körmendi székhelyű választókerületben 2014-ben a fideszes V. Németh Zsolt nyert. Az Iránytű Intézet által készült felmérés Bana Tibort hozza ki a legerősebb ellenzéki jelöltnek, vagyis neki van a legnagyobb esélye, hogy legyőzze a kormánypárti aspiránst, de mindenképpen szüksége lesz a baloldali és fideszes szavazók voksaira, mert összességében a Fidesz második legerősebb körzetéről van szó.

Balogh Tibor, az MSZP, DK és Párbeszéd közös indulója, 13 százalékon áll.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.