Nyilvánosságra hozzák a trafikügy részleteit

A szerződések megkötése után nyilvánosak lesznek a trafikpályázat szempontjai, így mindenki meggyőződhet az igazságról – mondta el Gulyás Gergely a Hír TV Péntek8 című műsorában.

MNO
2013. 05. 10. 19:01
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem normális, hogy – legtöbb esetben fideszes – helyi potentátok, kutyája, macskája, sógora viszi el húsz évre ezeket a helyeket – szegezte a „kérdést” Gulyás Gergelynek Csermely Péter a Péntek8-ban a trafikbotránnyal kapcsolatban. A Fidesz frakcióvezető-helyettese a műsorban elmondta: július 1-je után kiderül, hogy történtek-e visszaélések, mivel nyilvánosságra hozzák, hogyan döntött a trafikok sorsáról a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. Gulyás Gergely ugyanakkor megjegyezte: eddig nincs olyan ügy – utalva a Hvg.hu cikkére –, melyben olyan konkrétumok kerültek elő, ami miatt bíróságra kerülhetne. Felhívta rá a figyelmet, hogy korábban is jelezték: állnak a vizsgálatok elé.

 

Az Európai Bizottság miatt van rá szükség, hogy egy kézben összpontosulhasson 4-5 koncesszió – mondta el kérdésre Gulyás. A politikus felhívta a figyelmet, hogy a törvény jellegéből adódóan, mivel jövedéki adó hatálya alá eső termékről van szó, notifikációs eljárás alá vetették mielőtt elfogadta az Országgyűlés. Az eredeti terv szerint egy kézben csak egy trafik lehetett volna. (A trafikügyről a felvételen 22.03-tól esik szó).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.