Kőhegyi felesége mást mond, mint az MSZP

A szocialista párt szerint üzleti tranzakcióból szerzett három év alatt 70 milliót a politikus.

MNO
2014. 03. 31. 19:05
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két hete került nyilvánosságra egy bankkivonat, amely – a sajtóhírek szerint – azt bizonyíthatja, hogy 70 millió forintos vagyona volt Kőhegyi Istvánnak 2013-ban. 2010-ben viszont még csak kétmillió forintos vagyon, és mintegy 49 millió forintos adósság szerepelt parlamenti vagyonnyilatkozatában. Három év alatt tehát több tízmilliós adósságából – a sajtóban megjelent bankkivonat szerint – 70 millió forintos megtakarítása lett az egykori szocialista országgyűlési képviselőnek.

Kőhegyi korábban egy közleményben nem cáfolta a vagyon létezését. Azt írta: nem bűn magyarországi bankszámlán olyan megtakarítást tartani, amivel az illető el tud számolni – ez azonban eddig nem történt meg.

Két hete keresi a Híradó személyesen és telefonon is Kőhegyit, aki jelenleg az MSZP egyik baranyai vezetője, hogy megtudják, honnan a több tízmilliós vagyon, de a házánál, a munkahelyén és a szocialista pártirodán sem lehet elérni. Hétfőn csöngettek az orfűi háznál is, de ott sem nyitott senki ajtót.

Egy hete a stáb viszont találkozott a feleségével, aki éppen egy terepjáróval érkezett haza családi házukba. A nő kiszállt a kocsiból és gyorsan bement a házba, de közben egy fél mondattal választ adott arra, honnan származik a pénz. Ezt azonban sem akkor, sem most nem mondhatják el, mivel megtiltotta, hogy közöljék a nyilatkozatát.

„Ő azt mondja, hogy ez így legális, el tud vele számolni, és én ezt elhiszem a kollégáimnak és a párttársaimnak” – mondta Mesterházy Attila, aki az elmúlt napokban többször megvédte párttársát, de ő sem beszélt róla, honnan lehet a több tízmilliós megtakarítás.

Hétfőn arra kérte a Híradó a szocialistákat, hogy segítsenek elérni Kőhegyit. Erre a kérésre nem reagáltak. Azt viszont megerősítették, hogy szerintük a baranyai szocialista politikus megnyugtató módon garantálta, hogy a vagyongyarapodás legális, adózott üzleti tranzakció eredménye.

A szocialista párt szerint tehát üzleti tranzakció áll a vagyongyarapodás hátterében. A Híradó azt továbbra sem árulhatja el, hogy Kőhegyi felesége múlt héten milyen magyarázatot adott az összeg eredetére, de annyit igen, hogy mást mondott, mint az MSZP.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.