Vádat emeltek a hamis bajai videó készítője ellen

K. Gusztáv Tibor ellen négy rendbeli közvetett tettesként elkövetett hamis vád bűntette miatt emeltek vádat.

KG
2014. 09. 04. 18:19
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szóvivő közölte: az ügyészség kaposvári regionális osztálya befejezte a nyomozást, és K. Gusztáv Tibor ellen négy rendbeli közvetett tettesként elkövetett hamis vád bűntette miatt emelt vádat. A vádirat szerint ő volt az, aki a videó létrehozását elhatározta, és akinek a kezdeményezésére és jelenlétében a valótlan, fiktív jeleneteket tartalmazó felvétel elkészült – fűzte hozzá.

A műsorban elhangzott az is, hogy Kőrös Gusztáv szerint az MSZP becsapta őt, hiszen egy oktatófilmet rendeltek tőle, amit ígéretük szerint nem a nyilvánosságnak szántak. A videó készítője hat társával együtt kártérítést követel a szocialista párttól.

Jelentkezett a köztévé Híradójánál egy, a szocialista belügyeket jól ismerő baloldali újságíró, hogy beszéljen a bajai videóhamisítási ügyről. Állítása szerint az MSZP pártigazgatója megkereste őt, hogy készítsen egy hamis videót.

„Ezzel a videóval nemcsak az én gyerekeimnek a mindennapos létét veszélyeztette az MSZP, hanem a videón szereplő összes embernek, illetve a gyerekeinek az életét” – mondta Kőrös Gusztáv, a Demokratikus Koalíció volt tagja.

A Hvg.hu-ra október 18-án került fel az őszi bajai időközi önkormányzati választással összefüggésben egy videó, amelyről a rendőrségi nyomozás kiderítette, hogy hamisítvány. A videón egy közvetítő 200 ezer forintot ad át néhány helyi férfinak, és további pénzt és tűzifát ígér nekik, ha ők és családtagjaik is elmennek szavazni a bajai időközi választáson.

A bajai videoügybe Gavra Gábor, a Hvg.hu főszerkesztője és Déri Balázs, az MSZP kommunikációs igazgatója belebukott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.