Az ellenzék a paralimpikonok vezetésének távozását követeli

Az MSZP és a Jobbik is Gömöri Zsolt, valamint Deutsch Tamás lemondását szorgalmazza.

2015. 05. 11. 12:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MSZP Gömöri Zsoltnak, a Magyar Paralimpiai Bizottság (MPB) elnökének és néhány vezetőtársának lemondását sürgeti. Ezt Kunhalmi Ágnes, az Országgyűlés sportért is felelős kulturális bizottságának szocialista alelnöke hétfőn közölte az MTI-vel. Az ellenzéki politikus közleményében megdöbbentőnek és felháborítónak tartja, hogy a paralimpikonok támogatására nyújtott szponzori pénzeket a vezetők ilyen célra használták fel. Kunhalmi Ágnes szerint ez egy félreérthetetlen rosszhiszemű döntés, amire egyetlen helyes lépés van: a lemondás.

A Jobbik is lemondásra szólítja fel Deutsch Tamást és Gömöri Zsoltot. Szilágyi György, a MPB-nek is otthont adó Magyar Sport Háza előtt tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: a Jobbik szerint ez a döntés gusztustalan és etikátlan, hiszen nehéz körülmények között, fogyatékossággal élő sportolók pénzét osztották el egymás között. Felidézte Gömöri Zsoltnak egy közelmúltban tett sajtónyilatkozatát, amely szerint a méltatlanul alacsony támogatás következtében napi megélhetési gondokkal küzdenek világklasszis paralimpikonok.

Ismert: Gömöri Zsolt, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke devizahitelének végtörlesztéséhez hozzájárult a bizottság. Az elnök szerint ebben semmi szabálytalan nincs. A Bors úgy tudja, hogy az ötlet Deutsch Tamás alelnöktől származik, akinek a javaslatát az elnökség elfogadta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.