Szorongatja az ügyészség a cigányokat

Hivatali vesztegetés: az Országos Roma Önkormányzat összes képviselőjének személyes adatát bekérik.

Horváth Csaba László
2016. 04. 09. 11:08
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hamarosan Farkas Flóriánig is elérhetnek a hatóságok, ugyanis a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) már az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) összes képviselőjének személyi adatát, és lakcímét is bekérte a szervezettől. Továbbá a 2015. szeptember elseje után tartott rendes és rendkívüli közgyűlések tervezett napirendjéről, a jelenlévő képviselők személyéről is tájékoztatást vár a nyomozó hatóság, s a jegyzőkönyveket és az ORÖ ügyrendjét is soron kívül bekérették.

A KNYF hivatali visszaélés miatt folytat nyomozást a cigány szervezetnél történtek miatt. Habár hivatalosan egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoznak, úgy tudjuk, éppen Farkas Flórián miniszterelnöki biztos felvetődött szerepe miatt jár el kizárólagosan az ügyészség. A feljelentést Tényi István Fidesz-tag tette meg a rendőrségen és az ügyészségen, ám előbbi áthelyezte az iratokat az ügyészséghez. Értesüléseink szerint azért, mert közjogi mentességgel érintett személy szerepe vetődhet fel az ügyben. Azaz Farkas Flóriáné, aki egy januári sajtótájékoztatón lejátszott hangfelvétel szerint legalább hat képviselővel kötött féléves időtartamra „munkaszerződést” havi 350 ezer forintos fizetéssel. Farkas cserébe azt várta, hogy a képviselők az azóta már lemondott elnökkel, Hegedüs Istvánnal szemben politizáljanak.

A titokban rögzített felvételen minderről Hegedüs beszélt az egyik képviselőtársával. Azóta sem derült ki, hogy összesen hányan kaptak ajánlatot a Fidesz országgyűlési képviselőjétől. De az sem világos, milyen forrásból származik a cigány politikusok fizetsége, illetve hogy az közpénzt érint-e. Az elrendelt nyomozásnak nagy a tétje, ugyanis a hivatali vesztegetés egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Ráadásul mivel a kisebbségi önkormányzati képviselők hivatalos személynek minősülnek, ez rájuk is vonatkozik, amennyiben bebizonyosodik, hogy pénzt fogadtak el. Az is biztos, hogy Farkas Flóriánt mentelmi joga védi, ami miatt gyanúsítottként semmilyen ügyben nem lehet kihallgatni, azt azonban nem tiltja semmi, hogy tanúként meghallgassák. Úgy tudjuk, előbb-utóbb erre is sor kerülhet.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.