időjárás 1°C Balázs 2023. február 3.
logo

Takács Szabolcs: Az országimázs építésére ad lehetőséget a dubaji világkiállítás

Forrás: MTI
2019.03.05. 10:54

Az országimázs építésére ad lehetőséget a 2020-as dubaji világkiállítás – mondta a Miniszterelnökség európai uniós politikák kialakításáért és koordinációjáért felelős államtitkára kedden a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Takács Szabolcs közölte: az expón be lehet mutatni Magyarország múltját, hagyományait, identitását, valamint azt, hogy az ország hogyan tud reagálni a modern világ kihívásaira.

A magyar pavilon mondanivalója középpontjában az áll majd, hogyan lehet ötvözni az innovációkat, a kutatásokat és az új ötleteket a hagyományokkal. Erre reflektál majd a pavilon kinézete is, amely az előzetes koncepcióterv szerint a hagyományos építészetet és a modernitást ötvözi – tudatta.

Takács Szabolcs elmondta: a hat hónapos kiállítás fontos eleme lesz a figyelem felhívása a vízkészlet csökkenésére.

Ezért a pavilon fő építőanyaga a fa lesz, így a betonhoz sem kell vizet használni – tette hozzá.

Az államtitkár az M1 aktuális csatornán azt mondta, hogy az expóra 25 millió látogató várható.

Magyarország célja, hogy kétmillió ember látogassa meg a magyar pavilont, ahol hat hónapon keresztül mindennap magyar vonatkozású programokat rendeznek – tette hozzá.

Dubaj 2020. október 20. és 2021. április 10. között rendezi meg a világkiállítást, amelyen 190 ország vesz részt.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.