Következő mérkőzések
Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Karácsony a szocialisták parkolási mutyiját védi

A XIV. kerületi szocialisták erőltették át — Karácsony Gergely, ­Zugló párbeszédes polgármesterének tartózkodása mellett — a milliárdos veszteséget okozó parkolási rendszerről szóló képviselő-testületi előterjesztést Várnai László, a CivilZugló Egyesület önkormányzati képviselője szerint. A szervezet vezetőjének blogbejegyzéséből kiderült továbbá, hogy a kerület a Zuschlag-ügy és a Hunvald—Weinek-per egykori érintettjeinek is munkát ad.

Magyar Nemzet
2019. 04. 08. 6:34
Zugló 2017 óta több mint egymilliárd forintot vesztett a felelőtlen döntés miatt Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A parkolás biznisz áterőltetője, a zuglói MSZP – akiket a polgármester máig nem mert néven nevezni – gondosan lapít, és csendben készül, hogy újabb bábot, felkészületlen, messziről hozott bonviván-strómant (Horváth Csaba – a szerk.) ültessen a zuglói polgármesteri székbe” – olvasható Várnai ­László pénteki blogbejegyzésében, amelyben azzal foglalkozik, hogy kinek az érdeke volt a 2017 óta eddig több mint egymilliárdos veszteséget okozó, Karácsony Gergely (Párbeszéd) polgármester tartózkodásával megszavazott fizetős parkolási rendszer bevezetése.

A CivilZugló Egyesület kerületi önkormányzati képviselője írásából kiderül, míg a parkolóórák ürítése, karbantartása – havonta darabonként 69 ezer forint, ez tízszer többe kerül, mint más kerületben – „csak” havi 20 milliós tétel, addig az ellenőrzés, a parkolóőrök alkalmazása havi 50 mil­lió forintot visz el.

A SIS Parkingnak a XIV. kerület bruttó 7556 forintot fizet parkolóhelyenként, ami a mintegy hétezer kerületi parkolóhely esetében évi 528 millió forintot jelent az 1,2 milliárdos parkolási bevételből. Sajtóértesülések szerint a kerületi szocialisták hosszabbítani szerettek volna az egypályázós közbeszerzésen nyertes céggel, ami vitát szült, és emiatt maradt el a legutóbbi, március 28-ra kiírt testületi ülés.

Várnai arra is felhívja a figyelmet, hogy az önkormányzatnál, a Zuglói Közbiztonsági Nonprofit Kft. (ZKNP) által működtetett húszfős parkolási divízió évente további százmilliós költség. A CivilZugló önkormányzati képviselője blogbejegyzésében a közgyűlési jegyzőkönyvek alapján azt is bemutatta, személy szerint kik erőltették, kik érdekeltek a súlyosan előnytelen parkolási rendszer létrehozásában, fennmaradásában, és kiket véd hallgatásával Karácsony. Az ellenőrzés kiszervezését az MSZP-s Hajdú Florián alpolgármester kezdeményezte.

Zugló 2017 óta több mint egymilliárd forintot vesztett a felelőtlen döntés miatt
Fotó: Katona Vanda

A parkolásban kulcsszerepet játszó ZKNP pedig évek óta szocialista politikusoknak ad munkát. A Kovács-Csincsák László korábbi helyi MSZP-s képviselő vezette cégben állást kapott két 2010-ig MSZP-s képviselő: Kemecsei Árpád és Komlódi Gábor is. Mindketten a Zuschlag-ügyben, Komlódi pedig a Hunwald–Weinek-perben is volt vádlott, ezért mondtak le annak idején.

Komlódi Gábort Zuglóban Tóth Csaba szocialista országgyűlési képviselő bizalmi embereként emlegetik, MSZP-s külsős tag az önkormányzat ügyrendi bizottságában, őt szokta az MSZP delegálni a választási bizottságba is. Várnai szerint a parkolási biznisz harmadik „tőgye” a pótdíjak behajtása. A ZKNP a 300 milliós kintlevőségének behajtására a Funtig ügyvédi irodát bízta meg. Funtig Zoltánt szintén Tóth Csaba köréhez köti a képviselő.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.