időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Nyaralófelújításra is juthatott a Szeviép-pénzből

Magyar Nemzet
2019.04.04. 07:47
Nyaralófelújításra is juthatott a Szeviép-pénzből

Már nemcsak a szőregi házának, hanem a badacsonytomaji nyaralójának felújítása miatt is magyarázatot várnak a kormánypártok Ujhelyi Istvántól, az MSZP uniós képviselőjétől. Előzőleg Baranyi Sándor, a Szeviép volt vezérigazgatója tett arra utalást, hogy Ujhelyi badacsonytomaji nyaralójára is juthatott a cég pénzéből.

Bármit is állít Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője szőregi házának felújítását egy közbeiktatott cégen keresztül a Szeviép finanszírozta – erről beszélt a Délmagyarnak adott interjújában Baranyi Sándor, a Szeviép egykori vezérigazgatója. Mint ismert, a férfit a cégcsoportról elhíresült ügyben tavaly november 20-án a Szegedi Járásbíróság nem jogerős ítéletében elmarasztalta, s hat év börtönben letöltendő szabadságvesztéssel sújtotta.

A férfi két hete mondta először, hogy annak idején Ujhelyi több pályázaton is segített nekik, és 2008-ban ezt azzal hálálták meg, hogy finanszírozták a szőregi házának felújítását, ami az egykori vezérigazgató szerint 30-40 millió forintba kerülhetett. A szocialista politikus akkor karaktergyilkosságot emlegetett, és tagadta a Szeviép-vezér állításait.

Ujhelyi úgy fogalmazott, hogy sem a Szeviép felemelkedésében, sem a bukásában nem volt semmilyen szerepe, a cégnek pedig semmi köze sincs a szőregi háza felújításához. A politikus néhány nappal később sajtótájékoztatót tartott a háznál, és körbe is vezette a sajtó munkatársait az ingatlanban. Ujhelyi itt azzal védekezett, hogy 30-40 milliót az egész háza nem ér, valamint hogy az ingatlant 2004-ben újították fel, nem 2008-ban.

A politikusnak újabb kérdésekre kell válaszolnia
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Baranyi a Délmagyarnak adott interjújában a szőregi ház felújításával kapcsolatban úgy fogalmazott: nagyon csodálkozna, ha a képviselő számlákkal tudná cáfolni az ő állításait. – A Szeviép az azóta szintén felszámolás alatt álló MABE-ÉPKER Kft.-nek adott 38 millió forintot kölcsön, és az engedményezésről dokumentumok is rendelkezésre állnak.

A szőregi ház felújítását ebből a pénzből finanszírozták, de az könnyen előfordulhat, hogy a hatalmas badacsonytomaji nyaralójára is jutott belőle – jelentette ki Baranyi. Helyi forrásaink megerősítették: Badacsonytomajon, a Rózsa közben valóban van egy ingatlan, ahol Ujhelyi és családja többször megfordult az utóbbi években. A tulajdoni lap szerint ennek 2006 tavasza óta fele-fele arányban Ujhelyi és felesége a tulajdonosa.

Nacsa Lőrinc, a KDNP országgyűlési képviselője tegnap újságíróknak kijelentette: Ujhelyinek továbbra is tisztáznia kell magát, és újabb kérdésekre is válaszolnia kell, miután további információk kerültek napvilágra házának és balatoni nyaralójának felújításáról. A politikus arra kérte Ujhelyit, ha cáfolni tudja az állításokat, akkor azt szerződések és számlák felmutatásával tegye.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.